Gazete Vatan Logo

Koruma kararını kaldırttı, eşi tarafından öldürüldü

DİYARBAKIR’da, boşanmak istediği eşinin tehditleri nedeniyle koruma kararı aldıran, daha sonra bu kararı kendi isteği ile kaldırtan kadın, eşi tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü.

Merkez Kayapınar İlçesi Musa Anter Caddesi üzerindeki bir sitede oturan H.Y., boşanmak isteyince eşi tarafından tehdit edildi. Bunun üzerine H.Y., mahkemeden eşine karşı koruma kararı aldırdı. Daha sonra kendi isteği ile koruma kararını kaldırtan H.Y., boşanmak istemediğini söyleyen eşi Ö.Y. ile konuşmak için kendi evinde bir araya geldi. İddiaya göre burada aralarında çıkan tartışma üzerine Ö.Y., bıçakla eşini kol ve boğazından bıçaklayarak evden kaçtı.

VATANDAŞLAR DÖVÜP BACAĞINI KIRDI

Olayın olduğu evden bağrışmalar gelmesi üzerine üzerine çevredeki vatandaşlar site önünde toplandı. Ö.Y.’nin kaçtığını gören vatandaşlar, yakalayıp döverek kaçmasını engelledi. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan H.Y. yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlar tarafından dövülen Ö.Y.’nin bacağının kırıldığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı