Gazete Vatan Logo

Köpek otelinde köpeğe şiddet!

Köpeğini, köpek oteline bırakan Müge Emeç, dönüşünde köpeğinin vücudunda darbeye bağlı kırıklar olduğu öğrenince soluğu savcılıkta aldı.

Köpek otelinde köpeğe şiddet!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre; Müge Emeç, 2 Ocak 2016’dan önce yılbaşı tatilini yurt dışında geçirmeye karar verdi. Emeç, King Charles cinsi köpeğini İstanbul’da bir hayvan oteline bıraktı. Hayvan otelinin yetkilileri tatil dönüşü anlaşmalı oldukları hayvan transfer firması ile köpeği Müge Emeç’e teslim etti. Köpeğinde bir tuhaflık olduğunu fark eden genç kadın, bir veteriner kliniğine gitti. Emeç, köpeğinde darbeye dayalı kemik kırığı olduğunu ve acil müdahale edilmesi gerektiğini öğrendi. Yapılan müdahalenin ardından köpeğin sağlığına kavuşmaması üzerine hayvan hastanesinden alınan raporda köpeğin birçok yerinde uyluk ve gövde kemiklerinde kırıklar olduğu belirtildi. Gövde kemiğinin, vücudun en kalın kemiği olup parçalı kırık haline dönüşebilmesi için yüksek derecede travmaya maruz kalmış olması gerektiği ifade edildi.

3 yıla kadar hapis istendi

İfadesi alınan hayvan otelinin sorumlusu şüpheli İsmail T., köpeğin otelde kalma süresinin dolması nedeniyle ismini internetten öğrendiği taksicinin otele geldiğini, kendisinin de taksiciye köpeği teslim ettiğini anlattı. Köpeğin bir sorununun olmadığını, sağlam verdiğini ve taksicinin de köpekle iş yerinden ayrıldığını, ondan sonra yaşanan olaylar hakkında bilgisinin olmadığını söyledi. İddianamede, hayvan otelinin sahibi İsmail T. hakkında dava açmayı gerektirir yeterli delil bulunduğu ifade edilerek “Haksız yere sahipli hayvanı işe yaramayacak hale getirme, değerini düşürme” suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.

Haberin Devamı