Gazete Vatan Logo

‘Kızınızın katilini bulmamız imkansız’

Emniyet müdüründen babayı kahreden haber...

Şişli’deki evlerinde hunharca öldürülen 15 yaşındaki Çağla cinayetinin üzerinden 11 yıl geçti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın talimatıyla yeniden başlayan soruşturmadan da bir sonuç çıkmadı. Baba Nedim Tuğaltay ile görüşen bir emniyet müdürünün üzücü haberi vermesi aileyi yıktı.

Levent Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay, 5 haziran 2000 tarihinde Fulya’daki evlerinde boğazı ve cinsel organı kesilerek öldürüldü. Cesedi bulunduğunda iç çamaşırları çıkartılmıştı. Adli Tıp Kurumu raporu sonuçlarına göre katili, Çağla’ya tecavüz etmemişti ya da edememişti. Evde yapılan incelemede, çalınmış tek eşya yoktu. Kapı girişi zorlanmamıştı. Apartmana giren yabancı birini gören de olmamıştı. Cinayet aleti bıçakda, parmak izi de bulunamadı. Dosya kapatıldı. 2009 yılında ise İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın talimatıyla özel bir ekip kuruldu. Ancak 2 yıldır görevlendirilen ekip de cinayeti aydınlatamadı.

Daha güvenli bir eve taşındılar

Tuğaltay ailesi ise bu acı olayın ardından kızlarının katledildiği Fulya’daki evlerinde daha fazla yaşayamadı. Kızlarının öldürüldüğü evin güvenilir olmadığı endişesiyle aile başka bir ilçede yeni bir eve taşındı. Site içerisnide 24 saat güvenlikli ve kameralarla korunan bir evde yaşayan aile, “Fulya’daki evde yaşarken kızımızın ölümü aklımıza geliyordu. O acıyı hergün yaşıyorduk. Aynı zamanda ailece oranın güvenilir olmadığını düşündüğümüz için korku içerisindeydik. Bunun için Sarıyer’de 24 saat güvenliği olan bu sitedeki evimize taşındık” dedi. Çapkın’ın talimatıyla dosyası yeniden açılan Çağla Tuğaltay cinayeti için görevlendirilen bir müdürle görüştüğünü söyleyen acılı baba Nedim Tuğaltay, “Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın verdiği talimatla, görevlendirilen bir müdürle geçtiğimiz aylarda kızımın cinayetiyle ilgili bir ilerleme olup olmadığını sorduğumda, ‘İki seneye yakındır. Bu dosyayla ilgileniyorum. Katilin bulunma şansı sadece yüzde 8 oranında. Kızınızın katilinin bulunması bu saatten sonra imkansız. Tüm deliller kaybolmuş’ cevabını aldım” diye konuştu.

Haberin Devamı