Gazete Vatan Logo

‘Kızımla miras sorunumuz var’

İşadamı Halis Toprak’ın kızı Aynur Doğan’ın 4 Mayıs 2014 tarihinde polise başvurarak babasının kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiğini söyledi. Aynur Toprak babasını kaçırarak zorla tuttuklarını iddia ettiği Ahmet Toprak ile babasının yardımcıları E.Ü., S.K. ve Z.K.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis kayıp olduğunu iddia edilen Toprak’ı İstanbul’da bir hastanede buldu.

Görüşmek istemiyorum

Hastanede polise ifade veren Halis Toprak’ın “Kendi isteğimle hastanede kalıyorum. Ben kimseden şikayetçi değilim. Kızımla aramızda miras yüzünden bazı sorunları vardı. Bu yüzden başvuru yapıp şikayetçi olmuş olabilir. Ben kızımla şu an görüşmek istemiyorum.” dediği öğrenildi. Toprak Holding’den yapılan açıklamada ise; “Halis Toprak’ın 10 çocuğundan 2’si olan Aynur Toprak ve Aysel Duruk’un savcılığa yaptığı , İstanbul Asayiş Şubesi Kayıp Bürosu’ndan gelen polisler bizzat Halis Toprak’ın 5 Mayıs 2014 tarihinde ifadesini alıp, kayıp olmadığına dair tutanak tutmuşlardır. ”

Eşe kötü muameleden beraat etti

HALİS Toprak eski eşi Nazlıcan Tağızade’ye karşı ‘kötü muamele ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüklerini ihlal’ suçlarından 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Nazlıcan Tağızade, eşinin kendisini müştemilatta yaşamaya mahkum ettiğini ve aç bıraktığını, iddia etmişti.

Haberin Devamı