Gazete Vatan Logo

‘Katilin ilticasını engelleyin’

Kızına çarparak ölümüne neden olan Faruk Kalkavan'ın iltica başvurusunu engellemek istiyor

Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne neden olduktan sonra Belarus’ta yaşamaya başlayan Faruk Kalkavan’ın bu ülkeye ‘iltica’ başvurusunu engellemek için baba Sinan Yalçın BM Genel Sekreterliği ile Belarus Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

ÜSKÜDAR’da 14 Ocak 2008’de moda tasarımcısı Sinem Yalçın, Faruk Kalkavan’ın kullandığı cipinin altında kalarak can verdi. Genç kızı yolda bırakarak kaçan Kalkavan, 5,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakat dosya Yargıtay’dayken Kalkavan Belarus’a kaçtığı için hapis cezasından kurtulurken, geçtiğimiz kasım ayında İnterpol tarafından yakalanmıştı. 7 aydır gözetim altında tutulan Kalkavan’ın Türkiye’ye iade edilerek cezasını çekmesi için mücadele eden baba Sinan Yalçın, Kalkavan’ın iltica talebinde bulunacağı haberleri üzerine harekete geçti.

Yalçın, Faruk Kalkavan resmi başvuru yapmadan önce bir dosya hazırladı. ABD Newyork’taki BM Genel Sekreterliği ve konsolosluk aracılığıyla Belarus Adalet Bakanlığı’na resmi başvuru yapan Yalçın, Türkiye’deki yargı kararlarını gerekçe gösterdi. Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 5 yıl 4 ay hapis cezasını, Yargıtay’ın onama kararanı, İnterpol’un yakalama kararını, kırmızı bülteni ve Kalkavan’ın çarpıp kaçtığına dair gazete haberlerini dosyaya koyan Yalçın, Türk yargısının kararlarına rağmen iade edilmediğini de vurguladı.

Yıllarca büyükelçiliklerde ve Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştığı için uluslararası hukuk bilgisini kullandığını söyleyen Yalçın, dosyayı BM Genel Sekreterliği’ne yakın bir arkadaşının elden ulaştıracağını söyledi. Yalçın, “Kızımın katili Beluras’a iltica ederek cezasından ömür boyu kurtulmayı planlıyor. Bunu engelleyerek cezasını çekmesi için ömrüm boyunca çabalayacağım” dedi. Yalçın, adalete olan inancının kalmadığını söyledi.

Haberin Devamı