Gazete Vatan Logo

Katil balina bakıcısını boğdu

Oyun sanıp öldürdü seyirciler şok oldu

ABD’de gösteri yapan katil balina, başını seven eğitimcisini dişlerinin arasına alıp havuzun dibine çekti. 40 yaşındaki Dawn Brancheau, 5.5 tonluk Tillikum’un ağzında korkunç bir şekilde can verdi.

Keskin dişleriyle ısırdı

- Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Sea World adlı su parkında, “katil balina” olarak adlandırılan Orca cinsi bir balina, eğitmenini öldürdü. Shamu Stadium’da balina gösterisi sırasında Tillikum adlı balina, havuzun dışından başını okşayan eğitmeni Dawn Brancheau’u beline kadar ısırdı. 5.5 tonluk hayvan 40 yaşındaki kadını keskin dişleri arasına alarak sağa sola savurdu ve daha sonra da bakıcısını havuzun dibine çekti.

Oyun sanıp saldırganlaştı

- Seyircilerin gözleri önünde gerçekleşen bu olayın ardından, önce alarm verilerek su parkı boşaltıldı. Daha sonra da balina ağlarla zapt edilmeye çalışıldı. Birkaç saat sonra, eğitmenin bedeni havuzdan çıkarıldı. Dawn Brancheau’nun vücudunda kesilmeler ve parçalanmalar olduğu belirlendi. Parkın sahibi Dan Brown, kadın bakıcının 16 yıldır kendileriyle çalıştığını ve işinde çok tecrübeli olduğunu belirtti. Şimdi herkes, Tillikum’un neden bu kadar saldırganlaştığını tartışıyor. Uzmanlara göre ilk akla gelen şey, balinanın oyun oynadığı.

TEK BAŞINA TUTULUYORDU

1992’den beri akvaryumda olan Tillikum, daha önce de iki kez ölümlü olaylara karıştı. Hırçın olduğu için diğer balinalardan ayrı tutulan Tillikum’un uyutulması düşünülüyor.

Haberin Devamı