Gazete Vatan Logo

Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları...

Karnelyan taşı akik taşlarından biridir ve ateş kırmızısı rengindir. Kalsedeon kuvarsının türlerinden biri olan karnelyan taşı yardım saydamdır ve minerdir.

Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları...

Doğal taşlardan biri olan karneol taşı akik taşıdır ve ateş kırmızısı olan versiyonudur. Yarı saydam özellikte olan bu taş genelde ateş kırmızısıdır fakat kırmızının diğer tonlarında da bulunur. Bant sistemi çok hafiftir ya da hiç yoktur. Karnelyan taşı yaşama sevincini temsil ettiği düşünülen bir taştır ve sadakat ya da yenilik taşı olarak da bilinir.

Kuvars grubuna mensup olan bu taşın yüzeyinde kahverengi dalgalar vardır ve sertlik derecesi de 7'dir. Mühür, süs eşyası, düğme ya da yüzük taşlarında kullanılan karnelyan taşının güçlü iyileştirici özelliği de bulunur. Bir rivayete göre Peygamber efendimiz (SAV) yüzüğünde karnelyan taşı kullanılmıştır ve bu nedenle maneviyatı da yüksek taşlardandır. Karnelyan taşının özgül ağırlığı da 2,6 olarak bilinir.

Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları...

Karnelyan taşı kan dolaşımını düzenler ve düşük tansiyonu dengeleyici özelliği de bulunur. Böbrekleri temizlediğine inanılan taşın cinsel gücü artırdığına dair rivayetler de vardır. Pankreası temizlediği bilinen karnelyan taşı üreme sisteminin sağlığı üzerinde de etkilidir. Tembelliğe iyi gelen bu taş strese de iyi gelir ve kişilerin negatif enerjiden kurtulmalarını sağlar.

Haberin Devamı

Genelde depresyon hastalarına da karnelyan taşı kullanmaları önerilir çünkü kötü ruh halinden çıkmalarını sağlar. Karnelyan taşını üzerinde taşıyan kişiler yaşam sevinci ile dolarlar ve değişime, yeniliğe açık hale gelirler. Daha dürüst olurlar ve sevdiklerine de daha içten bağlanırlar.

Karnelyan Taşı Nasıl Temizlenir?

Diğer doğal taşlarla benzer temizleme rutinine sahip olan karnelyan taşını suyun altında ovalayarak temizlemek mümkündür. Tütsülemek ya da farklı bir doğal taşın yanına koyarak bekletmek de taşın temizlenmesine yardım eder. Doğal taşlar kullanılsa da kullanılmasa da belirli aralıklar ile negatif enerjiden arındırmalıdır.

Bu nedenle de belirli aralıklar ile temizlenmeleri enerjilerinin yenilenmesini sağlar. Karnelyan taşını temizlerken parfüm, kolonya, sabun ya da çamaşır suyu gibi kimyasal içeren maddeleri kullanmamak gerekir. Çünkü bu maddeler taşın yüzeyine zarar verebilir.

Haberin Devamı

Karnelyan Taşının Fiyatları

Karnelyan taşının fiyatında belirleyici olan unsurlar taşın rengi, kalınlığı, şekli, özgül ağırlığı, büyüklüğü ve kusurlarıdır. Fiyatlandırma kendi başına bir kalite unsuru olmadığından fiyata göre değil taşa göre değerlendirme yapmak gerekir. Karnelyan taşının fiyatı ortalamadır ve ortalamanın altında fiyat olması onun sahte olduğunu gösterebilir. Doğal taş alırken gerçek olup olmadığına dikkat etmek önemlidir.