Gazete Vatan Logo

Kadir Suresi kaçıncı sayfada? Arapça Kadir Suresi yazılışı ile Türkçe Kadir Suresi okunuşu! Kadir gecesi duası Kadir Suresi anlamı ile Peygamberimizin kadir gecesi duası

Kadir suresi okunuşu ve anlamı, 5 Nisan’ın Kadir Gecesi olması nedeniyle sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Ramazan ayının en anlamlı gecesi olan, bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Kur'an'ın indirildiği gece olarak bilinir. Bu mübarek geceyi ibadetlerle geçirmek isteyen vatandaşlar, Kadir suresi ve Kadir Gecesi duası gibi ibadetleri yapmak için arama motorlarına yöneldi.

Kadir Suresi kaçıncı sayfada? Arapça Kadir Suresi yazılışı ile Türkçe Kadir Suresi okunuşu! Kadir gecesi duası Kadir Suresi anlamı ile Peygamberimizin kadir gecesi duası

Kadir Gecesi bu yıl 5 Nisan Cuma gününe denk geldi. Bu geceyi en güzel şekilde değerlendirmek, dualarla, ibadetlerle ve manevi olarak güçlenerek geçirmek isteyen Kadir Suresi için araştırma yapmaya başladı. Müslümanlar Arapça Kadir Suresi yazılışı ile Türkçe Kadir Suresi okunuşu ve Peygamberimizin Kadir Gecesi duası sorgulanıyor.

ARAPÇA KADİR SURESİ OKUNUŞU

-Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr.
Ve mâ edrâke mâ leyletul kadr.
Leyletul kadri hayrun min elfi şehr.
Tenezzelul melâiketu ver rûhu fîhâ bi izni rabbihim min kulli emrin.
Selâmun, hiye hattâ matlaıl fecr.

KADİR SURESİNİN ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.
Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik.
Kadr gecesinin ne olduğunu bilir misin sen?
Kadr (Kadir) gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.
O gece Rab'lerinin izniyle Ruh ve melekler, her türlü iş için iner de iner.
O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KADİR GECESİNDE OKUDUĞU DUA

Resulullah, Kadir Gecesi’nde, (Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî) duasını okurdu. (Ya Rabbi, sen affedicisin, kerîmsin, affı seversin, beni de affeyle) demektir.

Haberin Devamı