Gazete Vatan Logo

İsyan çığlığı; ‘Adalet onlara da işlesin'

Ayrı tarihlerde birbirine çok yakın yerlerde ölüme gittiler...

Sinem Yalçın ve Özgür Korkmaz. İkisi de genç yaşta Kalkavan ailesinden Faruk ve Arif Kalkavan’ın kullandığı araçlarla ayrı tarihlerde birbirine çok yakın yerlerde ölüme gittiler. İki gencin aileleri dün evlatlarını kaybettiği yerde gözyaşlarıyla adaleti aradılar

2008 yılında Moda Tasarımcısı Sinem Yalçın Boğaziçi Köprüsü emniyet şeridinde aracını kontrol ettiği sırada Bülent Kalkavan’ın oğlu Faruk Kalkavan’ın kullandığı aracın çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından kayıplara karışan Kalkavan daha sonra teslim olurken, tutuksuz yargılandığı davada hüküm giyince kayıplara karışmıştı. Henüz bu olayın izleri silinmezken, Kalkavan ailesi bir ölümlü trafik kazasına daha karıştı. Cafer Kalkavan’ın Koç Üniversitesi öğrencisi oğlu Arif Kalkavan da Bağlarbaşı’nda iki hafta önce cipiyle çarptığı bir gencin ölümüne neden oldu. Gece çalıştığı büfeyi kapattıktan sonra eve gitmeye çalışan 25 yaşındaki Özgür Korkmaz’a çarparak ölümüne neden olan, olay yerinden kaçtıktan sonra polise teslim oldu. Kalkavan cezaevine gönderilirken, Korkmaz ise toprağa verildi. Kalkavan’ın olay sırasında bir başka araçla yarış yaptığı öne sürüldü.

Karanfil bıraktılar

Kalkavan ailesinin fertlerinin karışıtğı iki acı kazayla evlatlarını kaybeden aileler, dün son olayın yaşandığı yerde buluştu. Ortak acılarını paylaşan iki aile, Özgür Korkmaz’ın işlettiği büfede bir araya geldi. Daha sonra ellerinde Özgür Korkmaz ve Sinem Yalçın’a ait fotoğraflarla olayın yaşandığı Capitol Alışveriş Merkezi’nin önüne kadar yürüyen aileler, “Özgür’ler Sinem’ler ölmesin. Adalet işlesin” sloganları attı. Aileler, kazanın yaşandığı yere karanfilller bıraktı.

150’yle gidiyordu

Gencecik kızı Sinem Yalçın’ı trafik kazasında kaybeden acılı Sinan Yalçın, “Bugün burada Kalkavan’ların zengin, şımarık oğlanlarının öldürüp kaçtığı sevdiklerimizi anmak ve Türk halkından destek için toplandık. ‘Bana olmaz’ demeyin. Kalkavan size de çarpabilir” dedi. Yurtdışı yasağı olan birinin yurtdışına nasıl kaçtığını İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’ne soran Yalçın, “Kısa sürede suçları sabit olmasına rağmen,serbest kalıyorlar. Çünkü amca Kalkavan Milletvekili. Nüfuzlu zengin aile çocuklarının suç işleme özgürlükleri mi var?” diye konuştu. Özgür Korkmaz’ın ağabeyi Özkan Korkmaz ise “60 km hızla gidilmesi gereken bir yolda 150 km hızla giderek ağabeyimi öldürmesini sindiremiyorum. Adaletin adaletsiz kalmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı