Gazete Vatan Logo

İstanbul'da kar ne zaman yağacak, İstanbul'a ne zaman kar gelecek? Bu hafta kar var mı? Tarih verildi!

İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2023, İstanbul kar yağışı ne zaman bekleniyor? Ocak ayında havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi vatandaşların İstanbul’da karın ne zaman yağacağını araştırmasına neden oldu. Meteoroloji havaların soğumaya başlayacağını ifade ediyor. İşte İstanbul’da kar yağışı takvimi…

İstanbul'da kar ne zaman yağacak, İstanbul'a ne zaman kar gelecek? Bu hafta kar var mı? Tarih verildi!

İstanbul'a kar ne zaman yağacak, İstanbul'da kar yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre Türkiye'nin iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz ile Muğla, Aydın'ın kıyı kesimleri, Eskişehir, Ankara ve Konya'nın batı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı, İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde ise karla karışık yağmur olacağı tahmin edilirken İstanbul’da beklenen kar yağışı için de tarih verildi.

İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şunları söyledi; "Bugün Batı Akdeniz'de Antalya - Isparta dolayları yağışlı. Yağışlar kıyıda şiddetli yağmur, yükseklerde KKY ve 1200 m üzerinde yoğun kar şeklinde. Ayrıca Eskişehir, Konya'nın batısı Aydın Muğla'da şiddetli olmayan yağmur görülecek. Sıcaklıklar değişmiyor. İstanbul'da yarın yağmur var. NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, canlı yayında yaptığı açıklamada "24'ünden sonra İstanbul da dahil kar yağışı ihtimali var" diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul 5 günlük hava durumu tahmini

İstanbul'da beklenen en düşük sıcaklık 12,13,14 Ocak tarihlerinde 8 derece olacak. Pazar günü bir derece düşen sıcaklık, pazartesi günü yine 8 dereceye yükselecek.

Beklenen en yüksek sıcaklık ise; perşembe günü 14, cuma ve cumartesi 10 derece iken, pazar 11, pazartesi 13 dereceye yükselecek.

Meteoroloji'den 3 il için turuncu kod!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Ocak hava durumu değerlendirmelerine göre: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz ile Muğla, Aydın'ın kıyı kesimleri, Eskişehir, Ankara ve Konya'nın batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz’in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli, 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı