Gazete Vatan Logo

‘İçkili emniyet amirine bin yıl ceza bile azdır!’

Alkollü araç kullanıp 4 kişinin ölümüne neden olan emniyet amiri için 100 yıla kadar hapis istendi.

Emniyet Amiri Yakup Çen, 12 Mayıs 2007’de, tatil için geldiği Marmaris’ten Muğla’ya doğru yola çıktı. 196 promil alkollü olan Çen, Yerkesik Kavşağı’nda, aşırı hız yüzünden direksiyon kontrolünü kaybederek karşı yönden gelen Rasim Pala yönetimindeki otomobile çarptı. Çen’in çarptığı otomobildeki Rasim Pala (60), eşi Aysel Pala (55), kızı Gamze Taşkın (30) ve torunu Eftelya Taşkın (6) hayatını kaybetti. Tutuklanan Yakup Çen, önceki gün Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Savcı, yeni TCK’ya göre ’olası kasıt’hükmünü işleterek, Çen’in, 4 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle, her biri için 20 yıldan 25 yıla kadar olmak üzere toplam 80 yıldan 100 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

‘Ben değil onlar bana çarptı’

Çen ifadesinde “Sadece bir şişe bira içtim. Üstüne ilaç almıştım. Yol mıcırlıydı. Aracı mıcıra kaptırdım. Motor durdu. Ben yolun ortasında kaldım. Bu arada karşı yönden gelen araç bize çarptı. Kaza bu şekilde meydana geldi” dedi. Kazada, kızı, eşi, kayınvalidesi ve kayınpederini kaybeden Cenk Taşkın da duruşmaya katıldı. Cenk Taşkın, sanık hakkında istenen 100 yıla kadar hapis cezasıyla ilgili, “Bin yıl ceza istense bile az. Kızım, eşim, kayınpederim ve kayınvalidemi aynı anda kaybettim. Onlarsız hayatımın anlamı yok. Trafik kazası değil bu bir cinayet” dedi.

AİLE YOK OLDU

Feci kazada Gamze Taşkın, kızı Eftelya, annesi Aysel, babasi babası Rasim Pala öldü. Kazaya neden olan Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde görevli Emniiyek amiri Yakup Çen’in adı, 4 yıl önce de Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde trafik olayına karıştı.

Haberin Devamı