Gazete Vatan Logo

‘Hasta var’ deyip pusu kuruyorlar!

Sağlık Bakanlığı, 7 Haziran’dan bu yana Doğu ve Güneydoğu’da terör saldırısına maruz kalan sağlıkçıların bilançosunu açıkladı

‘Hasta var’ deyip pusu kuruyorlar!

Bakanlığın verdiği bilgilere göre, 112 komuta merkezlerine yapılan acil çağrılara ulaşmaya çalışan sağlık personeli defalarca pusuya düşürüldü. PKK’lılar tarafından kaçırılan sağlık ekibi, silah zoruyla yaralı bir kadın teröriste müdahale yaptırıldıktan sonra serbest bırakıldı. Ambulanslardaki ilk yardım malzemelerine de teröristlerce el konuldu.

4 sağlıkçı öldürüldü

PKK’nın sağlık personeline yönelik saldırılarında 4 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. 27 Ağustos’ta sağlık memuru Eyüp Ergin Şırnak’ta, 31 Ağustos’ta Dr. Abdullah Biroğul ve eczacı Yunus Koca Diyarbakır’da uğradıkları saldırılar sonucu öldü. 25 Eylül’de ise Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaralıları almaya giden ambulans şoförü Şeyhmus Dursun öldürüldü.

Silah zoruyla tedavi

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 21 sağlık personeli teröristlerce kısa süreli alıkonuldu,

3 personel de fotoğrafları çekilerek tehdit edildi. 9 Eylül 2015 tarihinde Bingöl’de 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine gelen ihbar üzerine Ağaçyolu Köyü’ne giden sağlık ekibi eli silahlı teröristlerle karşılaştı. Aralarında hamile personelin de bulunduğu sağlık ekibi, silah zoruyla yaralı bir kadın teröriste müdahale yaptırıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı