Gazete Vatan Logo

Hakimden kumarbazlara ‘dayakçı koca’ cezası!

Aynı mekanda 46 kez basılan ve her seferinde yine kumar oynatan 10 kişi hakimi bıktırdı. ‘Çiftler arasındaki ‘yaklaşmama’ yöntemine başvuran hakim, bu 10 kişinin kumar oynatılan mekana yaklaşması halinde tutuklanmaları karar verdi.

ADANA’da kumar oynatmak amacıyla kurulduğu iddia edilen Güven Partisi’nin 46 kez basılması ve her seferinde yine kumar oynatılması hakimleri bıktırdı. En son Güven Partisi’nden ayrılan bazı şahısların, Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nin Adana İl Başkanlığı’nı açtığı ve bu kez bu mekanda kumar oynattıkları ihbar edildi. Bunun üzerine polis buraya baskın düzenledi ve 75 kişiyi tombala oynarken yakaladı. Bu kişilere Kabahatler Kanunu’na göre 89’ar lira para cezası verildi. Tombala oynatmaya yer temin eden ve oynatan partinin il başkanı Fevzi T.’nin de aralarında bulunduğu 10 kişi tombala oynatmak ve 1072 Sayılı Kanuna muhalefetten adliyeye sevk edildi.

İlk kez uygulandı

Hakim her seferinde aynı mekanda kumar oynanması ve sürekli aynı kişilerin karşısına gelmesi üzerine dayakçı kocalara uygulan ‘eve yaklaşmama ve uzaklaştırma’ cezasına başvurdu. Tombala oynatan ve buna yer temin ettiği tespit edilen Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nden 10 kişiye il binasına ait adres ve civarına 2 ay süreyle yaklaşmamalarına, yaklaştıklarının tespiti halinde tutuklanıp cezaevine gönderilmelerine verildi.

Haberin Devamı

Adana’da sık sık basılan ve her defasında yeniden açılan mekanlar parti kimliği altında faaliyet gösteriyor. Yeni açılan Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nde de kumar oynatılması hakimi kızdırdı.