Gazete Vatan Logo

'Evlendiğinde öğrenince...'

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda annesi ve koruma polisini öldürerek bir güvenlik memurunu yaralayan Dursun Zehir hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zehir hakkında annesi Hanıme Aslan ve polis memuru Emrah Taşdemir’i öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’i öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 18 yıla kadar hapsini istedi. Baba Hızır Zehir hakkında ise oğlunu azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbetle yargılanması istendi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda geçtiğimiz ay koruma polisi Emrah Taşdemir ve Hanime Aslan (44) eski eşi Hızır Zehir'e açtığı tehdit davasının sonuçlanmasının ardından Aslan’ın oğlu Dursun Zehir (19) tarafından adliye çıkışında silahla vurularak öldürülmüştü. Seken kurşunlardan biri ise güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’e isabet etmişti. Zehir olayın ardından polisler tarafından gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. .

Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Dursun Zehir’in kasten annesi Hanıme Aslan ve polis memuru Emrah Taşdemir’i öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’i öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 18 yıla kadar hapsini istedi. Baba Hızır Zehir hakkında ise eski eşini öldürmeye azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. İddianame İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Kocası ve oğlu hakkında dava açtı

İddianamede ölen Hanıme Aslan ile Hızır Zehir’in 2010 yılında Sarıyer Aile Mahkemesi’nde boşandıkları, Dursun Zehir’in velayetinin babasına diğer çocuk Muhammet Sedat Zehir’in velayetinin ise annesine verildiği ifade edildi. İddianamede anne Hanıme Aslan’ın oğlu Dursun Zehir tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla dava açtığı, aynı zamanda eski kocası Hızır Zehir hakkında kendisine hakaret ettiği ve ölümle tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu anlatıldı. Şikayet üzerine savcılığın Hızır Zehir hakkında dava açtığının belirtildiği iddianamede olay günün İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi’nde duruşmasının görüldüğü Hanıme Aslan’ın duruşmaya kendi talebi üzerine koruma olan 2 polis memuru ile birlikte geldiği ifade edildi.

Konuşmak isteyince araya korumalar girdi

İddianamede Hızır Zehir’in duruşmadan önce eski eşi Hanıme Aslan ile konuşmak istediği ancak koruma polislerinin Zehir’in bu isteğine izin vermediği belirtildi. Duruşma sonrası Hanime Aslan’ın adliyeden çıkış yapmak için C kapısının önüne geldiği ifade edilerek dışarıda bekleyen oğlu Dursun Zehir’in silahını 4 kez arka arkaya ateşlemesi üzerine koruma memuru Emrah Taşdemir, anne Hanıme Aslan, ve güvenlik görevlisi Mehmet Zengin’i vurduğu ve Dursun Zehir’in silahı ile birlikte olay yerinde polisler tarafından yakalandığı belirtildi.

“Evlendiğini öğrenince kendimi kaybettim”

İddianamede Dursun Zehir’in ifadesinde amcasının oğlunun kendisine annesinin babası ile boşandıktan sonra başka biri ile evlendiğini, üstelik bir çocuğu olduğunu söylediğini, babasını beklerken bu sözlerin aklına geldiğini, bunun üzerine kendisini kaybettiğini ve silahı ile annesine doğru rastgele ateş ettiğini söylediği belirtildi. Zehir ifadesinde babasının olayda bir etkisinin olmadığını, polis ve güvenlik görevlisinin yaralandığını sonradan öğrendiğini söyledi.

“Annesine zarar vermemesini söyledim”

İddianamede baba Hızır’ın ise ifadesinde oğlu Dursun Zehir’i arayarak annesinin duruşmaya geldiğini, zayıfladığını ve durumunun iyi olmadığını, çıkışta annesine bir zarar vermemesini söylediğini anlattığı ifade edildi. Zehir’in ifadesinde oğlunun ise kendisine sinirli bir şekilde ‘onunla görüşeceğim’ dediğini, annesine bir şey yapmaması için oğluna yalvardığını aksi halde hakkını helal etmeyeceğini söyleyerek yemin ettirdiğini söylediği anlatıldı. Zehir’in oğlunun silah taşıdığından haberi olmadığını, adliye dışına çıktıktan sonra olayı öğrendiğini, oğlunu azmettirmediğini söylediği belirtildi.

Haberin Devamı