Gazete Vatan Logo

Eşe biber gazı sıkmak boşanma nedeni

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Facebook hesabından ‘kırmızılı kadın’ fotoğrafını kullanarak çiftleri uyardı

Eşe biber gazı sıkmak boşanma nedeni

Facebook’taki hesabından ilginç paylaşımları ile dikkati çeken Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Yargıtay’ın yeni içtihatlarıyla vatandaşları uyarıyor. Gençcan’ın son paylaşımı ise sosyal medyada da büyük ilgi topladı. Gençcan, Gezi Parkı protestolarının simgesi olan ‘Kırmızılı Kadın’ fotoğrafını paylaşarak, “İçtihat ve yargı kararlarına göre, eşe biber gazı sıkmak da boşanma sebebi sayılacak” diye yazdı. Boşanma davalarında son karar organı olan Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan “Bu bilgileri paylaşmanız, yargının iş yükünün azalmasına katkı sağlayacaktır” diyerek Facebook hesabında açıkladı. Gençcan’ın açıklamalarına göre Facebook’ta çok sayıda arkadaşa sahip olmak boşanma sebebi değil. Ancak Facebook’ta ve internet ortamında fazlaca zaman geçirmek ise boşanma sebebi olarak kabul ediliyor” dedi.

2 yıl hapsi istendi

Aydın’da eski eşi Murat K.’nın bıçak ve tabancalı tehditlerine maruz kalan Zeliha E., benzer bir davadan yargılanıyor. Çocuğuyla birlikteyken kendisine saldıran eski eşi Murat K. biber gazı sıkan Zeliha E., hakkında bu nedenle 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı