Gazete Vatan Logo

Efe’nin ruhu adalet bekliyor!

Üç yıl önce okulda yalnız gönderildiği tuvalette lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz’un son duruşmasında yeni gelen savcı dosyayı yeniden okumak istedi.

Arkadaşlarının bu sene ilkokulu bitireceği 6 yaşındaki Efe Boz’un ölümünün üzerinden bin 349 gün geçtikten sonra beklenen karar yine çıkmadı. Geçtiğimiz kasım ayında yapılan duruşmada karar için ertelenen davaya anne Nurdan, baba Kemal Boz ile sanık avukatları katıldı. Okul müdürü Mustafa Katırcılar ise yine duruşmaya gelmedi.

Dava yine ertelendi

Boz ailesinin avukatı Hasan Girit, il özel idaresinde gelen raporda, idarenin hiçbir talimatı olmamasına karşın müdür Mustafa Katırcılar’ın deprem güçlendirme çalışması bittikten ve taşeron firma okuldan çıktıktan sonra Efe’nin ölümüne neden olan anasınıfı ve tuvaletlerin inşaatını tamamıyla kendi imkanlarıyla yaptırmış olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Tek hakimli mahkemelerde savcıların bulunmamasıyla ilgili 3 yıl önce yapılan düzenlemeye yönelik kanunun çıkmaması üzerine savcıların Asliye Ceza Mahkemelerine geri dönmesi Efe’nin davasının bir celse daha uzamasına neden oldu. Anadolu 28. Asliye Ceza mahkemesinde görülen dava mütalaasını hazırlaması ve dosyayı incelemesi için savcıya süre verilmesi için ertelendi. Anne Nurdan Boz ise kararın çıkmamasına isyan ederek, “13. celsedir Efe için adaletli karar verilmesini bekliyoruz. Efe 22 dakika 10 saniye ölümle mücadele etmiş ve kan kaybından ölmüştür. Onu yalnız tuvalete gönderen ve hiç merak etmeyen öğretmen de müdür kadar suçludur” dedi.

Haberin Devamı