Gazete Vatan Logo

Efe’nin ölümünde okul müdürü suçlanıyor

Yargılanan müteahhit firma okul müdürünü suçladı

Tuvalet lavabosunun üzerine düşmesiyle hayatını kaybeden Efe’nin ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşmasında, yargılanan müteahhit firmanın yetkilileri okul müdürü Mustafa Katırcılar’ı suçladı.

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz’un ölümünün ardından açılan ve okuldaki deprem güçlendirme inşaatını üstlenen müteahhit ve taşeron firmanın 4 çalışanının sanık olarak yargılandığı dava Kartal 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya oğlunun çerçeve içindeki fotoğrafıyla katılan anne Nurdan Boz ile baba Kemal Boz, gerçek suçluların ortaya çıkarılarak cezalandırılmasını istedi.

Müdürü suçladılar

6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan müteahhit firma Arar mühendisliğin ortağı Aslan Yavuz Haberdar ve kontrol elemanı Halim Cüneyt İşyar ile Yalçın Kaya ile Murat Kılıç ifadelerinde, kalorifer dairesinin anasınıfı ve tuvaletler olarak yapılmasının projede yer almadığını, kendilerinin İl Özel İdaresi’nin ihalesi sonucu deprem güçlendirme çalışmalarını yaptıklarını belirttiler. Sanıklar inşaat sırasında okul müdürü Mustafa Katırcılar’ın hademe Eyüp Armutçuklu’ya proje dışı birçok iş yaptırdığını da söylediler. Taşeron firmanın sahibi Yalçın Kaya okul müdürünün kalorifer dairesini anasınıfı yapmak için kendilerinden habersiz mazot tankını belediyenin yardımıyla çıkartıp inşaatı da tehlikeye attığını vurguladı.

Müdür tehdit etti

Sanıklardan Arar Mühendisliğin kontrol elemanı Halim Cüneyt İşyar, “Okul müdürü sürekli kalorifer dairesini anasınıfı, koridora da tuvalet yaptırmakta ısrar ediyordu. Yakıt tankını çıkarırken inşaata hasar vermişti. Proje dışına çıkılamayacağını defalarca söylememize rağmen bu duvarları müstahdemine kırdırdı. İtiraz ettiğimizde ‘Ben Abdullah Gül’ün sınıf arkadaşıyım’ diyerek karışmamamı söyleyip beni tehdit etti” dedi.

Duvarı ben yıktım

Okul hademesi Eyüp Armutçuklu ise, “İnşaatı kontrol edip müdüre bilgi verdim. Tuvaletlere lavaboları müteahhit taktı. Ancak anasınıfı tuvaletinin yapılması için duvarı ben yıktım. Kapıyı bir marangoza taktırdık. O sırada müteahhid işi bitmek üzereydi” dedi.

Sınıfın bakıcı ablası Sema Aktaş’da yapılan açıklamanın aksine çocukların tuvalete tek başlarına gittiğini belirterek, “İhtiyacım için tuvalete gittiğimde Efe aynanın karşısındaydı. Ben bir kız öğrenciyle tuvaletten çıktım Efe tek başına oradaydı” dedi.

Haberin Devamı