Gazete Vatan Logo

Dosya tozlu raflara kalktı

AİHM’e başvuran acılı anne feryat ediyor: “Yetkililere sesleniyorum. Ne olur evladımı öldüreni bulup acımızı biraz da olsa azaltın

İSTANBUL Şişli’de oturan 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay, 2000 yılında her gün olduğu gibi o gün de 16.00 sıralarında evine geldi. Annesi, rahatsız olduğu için doktora gitmişti. Kızını merak eden anne, evi aramasına rağmen ulaşamayınca, komşularından Çağla’yı kontrol etmelerini istedi. 5 dakika sonra yeniden aradığında ise komşularının çığlıklarıyla bir anda yıkıldı. Olay yerine gelen polis, Cağla’yı, ağabeyinin odasında boynu kesilmiş olarak buldu. O sırada eve gelen baba Nedin Tuğaltay ise kızını yatakta kanlar içinde gördüğünde şoka girdi.

Evde hiçbir ize rastlanmadı

Yavrusunun cansız bedenine sarılıp belki ölmemiştir umuduyla kızının bir yandan nabzını yokluyor, bir yandan da vücudundaki kanları siliyordu. Babanın bilinçsizce yaptığı bu hareket, dedektifleri katile götürecek delilleri yok ediyordu. Dedektifler geldiğinde, cesetteki kan izleri silinmişti. Evin tüm odaları baba ve uzman olmayan polislerce didik didik edilmişti. Katilin muslukta ellerini yıkadığını farkeden uzman ekipler burada inceleme yaptı ama parmak izi bulamadı. Ölüm sebebi boyun ana damarının kesilmesiydi. Akla genç kızın sapık bir katilin kurbanı olduğu geldi ama Adli Tıp raporlarına göre Çağla’ya tecavüz edilmemişti. Eldeki delilleri değerlendiren polis iki yıl iz sürdü ama katillere ulaşamayınca dosyayı rafa kaldırdı. Ailesi, aradan 7 yıl geçmesine rağmen kızlarının katili hakkında bir bilgiye ulaşılamadığı gerekçesiyle polislerden şikayetçi oldu. Yeniden başlatılan soruşturmadan da bir sonuç alınamayınca aile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu. Kızının katilinin bulunmasını isteyen acılı anne Gülnur Tuğaltay devlet büyüklerine yalvarıyor: “Ne olur kızımın katilinin bulunmasını sağlayın. Yoksa acımız hiç dinmeyecek. Katil bulunursa acımız biraz azalacak.”

caglaninanisina.com

Olaydan sonra psikolojik tedavi gören anne Gülnur Tuğaltay, kızının anısına caglaninanisina.com adresinden ulaşılan bir internet sitesi kurdu. İnternet sitesi aracılığıyla kızının öldürülmesiyle ilgili ipuçlarına ulaşmayı amaçladıklarını anlatanTuğaltay, “Şu ana kadar hep başsağlığı mesajları geldi. Bizi katile ulaştıracak bir ipucu peşindeyiz. Kızım ancak katili bulununca huzur bulacak” dedi.

Haberin Devamı