Gazete Vatan Logo

DİKKAT!.. İstanbul'da yoğun kar yağışı!

DİKKAT!.. İstanbul'da yoğun kar yağışı!

İSTANBUL’da gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı, gece boyunca etkisini artırarak sabah saatlerinde de devam ediyor.

Belediye ekiplerinin tuzlama çalışmaları nedeniyle Beyoğlu, Şişli, Kağıthane ve Beşiktaş’ta ana arterlerde olumsuzluk yaşanmazken ara sokaklarda, kar lastiği takmayan araçlar yokuş çıkarken güçlük çekti. Yokuşlarda mahsur kalan araçlar vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Taksim Gezi Parkı’nda bir grup kartopu oynayarak kar yağışını eğlenceye çevirdi. Atatürk Anıtı çevresinde vatandaşlar bol bol kar fotoğrafı çekti. Belediye ekipleri anıt çevresinde tuzlama çalışması yaptı.

KAR HER YERİ KAPLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan yağışların; bugün ve 01.01.2016 cuma günü Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir) ile Batı Karadeniz’de (Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (20-50 cm) olması beklendiğini açıkladı.Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yoğun kar yağışlarının Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği açıklandı.

Haberin Devamı



Soğukların Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Manisa'da kendisini yoğun hissettireceği belirtilen açıklamada, 5 ilde sıcaklıkların 10-12 derece düşeceği kaydedildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Güney Marmara ve Kıyı Ege'de, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkili olmasının beklendiği bildirildi.