Gazete Vatan Logo

Çok yoğun kar yağışı uyarısı! Son dakika açıklaması geldi ve belli oldu! İstanbul'da kar yeniden başlıyor, saat verildi ve...

Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! 51 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. 5 gün boyunca devam edecek. 'Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı. Türkiye dondurucu ve yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji'den açıklamalar peş peşe geldi. Valilikler de alarma geçti. Sıcaklıklar hissedilir şekilde düştü. Kuvvetli yağış, rüzgar, zirai don, çığ tehlikesi ve yoğun kar uyarıları geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de kar yağışının ne zamana kadar süreceğini açıklayarak, İstanbul'da kar yağışının yeniden başlayacağı saati duyurdu. Kar yağışının bu kez tüm semtlerde etkili olacağını belirtti. İşte kar yağışı ile ilgili yapılan son açıklamalar...

Çok yoğun kar yağışı uyarısı! Son dakika açıklaması geldi ve belli oldu! İstanbul'da kar yeniden başlıyor, saat verildi ve...

Meteoroloji uyarmıştı. Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı başladı. Özellikle İstanbul için peş peşe uyarılar yapıldı. Ekipler teyakkuza geçti. Dün başlayan kar yağışının 5 gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Sıcaklıklar da hissedilir derece düştü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve Kar şeklinde görülmesi, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmakta. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde Kar Yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

PROF. DR. ŞEN AÇIKLADI: BU AKŞAM İSTANBUL'UN HER SEMTİNE KAR YAĞAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Prof. Dr. Şen'in açıklamaları...

Akşam saatlerinden itibaren tekrar yoğunlaşacak, İstanbul'un kuzey ilçelerinden giriş yapacak. Sabaha kadar bu şekilde sürecek. İstanbul'da çoğu yer beyaz örtüyle kaplanmış durumda.

Bazı semtlerde biraz daha fazla oldu kar yağışı. Bu gece hemen hemen İstanbul'un tüm ilçelerinde kar yağışı etkili olacak.

Haberin Devamı

Bugün öğlen saatlerinden itibaren Ankara'da çok kuvvetli kar yağışı var. Ankara'nın dikkat etmesi lazım, kar yarın öğlene kadar yoğun şekilde devam edecek.

Çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzeybatı kesimlerinden başlamak üzere zamanla bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı ve kuzey kesimlerinde yarın (Cumartesi) kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Kar yağışı İstanbul'da çarşamba gününe kadar devam edecek. Buzlanma ve don olayı olacak, sıcaklık bu akşamdan itibaren daha fazla düşecek.

Bu akşam İstanbul'un her semtine kar yağar.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

ZİRAİ DON UYARISI

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Meteoroloji bugün beklenen yağışlar nedeniyle 51 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.


SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER

Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize

Haberin Devamı

TURUNCU KODLU UYARI YAPILAN İLLER

İzmir, Aydın, Antalya, Karaman, Konya, Ankara, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Çankırı, Çorum, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak

AFAD, YENİ SOĞUK HAVA DALGASINA KARŞI UYARDI

Türkiye, pazartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), soğuk ve yağışlı havanın tüm yurtta kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde yağışlara neden olacağı tahminine işaret ederek, vatandaşlara, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları önerisinde bulundu.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu’da perşembe gününe kadar zirai don tehlikesi bulunduğu da ifade edilerek, “Doğu kesimlerimizde kar örtüsü bulunan yüksek ve dik kesimlerde bu hafta beklenen kuvvetli ve yoğun kar yağışları ile birlikte çığ tehlikesi söz konusudur. Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmesi önem taşımaktadır” denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2019 yılında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın talimatıyla 39 ilçede başlatılan 'Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim' çalışmasının devam ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Sokakta yaşayan vatandaşlarımızın olumsuz hava şartlarından korunması için kaymakamlıklarımız ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız tarafından yürütülen 'Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim' çalışması sürdürülüyor. Çalışma kapsamında, 39 İlçemizde evsiz, mekânsız durumda bulunan vatandaşlarımız anlaşmalı otellerde ve tek kişilik odalarda misafir ediliyor. Giyim, Yemek, barınma vb. ihtiyaçları karşılanan misafirlerimize, gerekli hallerde uzmanlarımız tarafından psikolojik destek sunuluyor. Hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmaması için, bu çalışmaya bütün İstanbulluların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olmaya devam edeceklerine yürekten inanıyoruz. Çevrenizde evsiz, sokakta kalan birisini görür veya haberdar olursanız, en yakın polis, jandarma karakoluna bildirmenizi veya 155 Polis İmdat Hattını aramanızı bekliyoruz."

BAKAN SOYLU: TEYAKKUZDAYIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı valilikler, il özel idareleri, AFAD, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), 112 Acil Çağrı Merkezleri ile emniyet ve jandarma birimlerinin, Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde 24 saat esasına göre teyakkuz haline geçirildiğini açıkladı.

THY'DEN UÇUŞ İPTALİ

Anadolu Yakası da etkili olan yağışla birlikte beyaza büründü. Maltepe’de sokak aralarında ilerlemek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler yolda kayarken, bazıları da araçlarıyla zikzak çizerek ilerlemeye çalıştı. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı uçuşların tedbir amaçlı iptal edildiğini duyurdu. THY'nin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün için planlanan 49 uçuşu da iptal edildi.

BUGÜN HAVA NASIL? İL İL HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 2°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 3°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KOCAELİ °C, 3°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde görülmesi, Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur, İç Ege'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

DENİZLİ °C, 7°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

İZMİR °C, 9°C
Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 7°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, doğusunda kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 12°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ANTALYA °C, 12°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY °C, 5°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ISPARTA °C, 4°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, batı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 3°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, -1°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

KAYSERİ °C, 3°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KONYA °C, 1°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU °C, -1°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU °C, 0°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

SİNOP °C, 5°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 3°C
Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli(40-100 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BAYBURT °C, -3°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 6°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

TOKAT °C, 4°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

TRABZON °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölge genelinde dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgarın, Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BİNGÖL °C, -3°C
Çok bulutlu ve hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, -5°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, -2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

VAN °C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 2°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

MARDİN °C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT °C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

PAZAR GÜNÜ HANGİ İLLERDE KAR VAR?