Gazete Vatan Logo

Cinayetin 6’ncı şüphelisi altın tabancalı kabadayı

Cinayetin 6’ncı şüphelisi altın tabancalı kabadayı

Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6’ncı kişinin ise aynı koğuşta kalan ve 2000’li yılların başında Ege Bölgesi’nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek- senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı. O dönem Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Ulusal Çete’ raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Çerkez kökenli Ahmet Tekin Baykal, 2008 yılında asker ve polisin ortak yaptığı helikopter destekli ’Anafor’ operasyonda Kuşadası’ndaki villasında yakalanmış, 70 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Baykal, altın işlemeli tabancası nedeniyle ‘Altın tabancalı kabadayı’ olarak tanınıyor.

Hepsi tutuklandı

ÖZGECAN’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen katil zanlısı Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, Hüsamettin Bağlar ile eşi Gamze Bağlar önce savcılıkça sorgulandı. Savcı, cinayetten hükümlü Alan, ’Silahlı çete’den hükümlü Baykal, Adana’da paralel operasyonunda tutuklanan Yüksel ile hükümlü Bağlar, eşi Gamze ve Özdoğan’ı ’cinayet’ ve ‘cinayete yardım’ suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme de 6 şüpheliyi tutuklayıp cezaevine gönderdi.

Haberin Devamı

Cezaevi hatırası

Gültekin Alan’ın kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen şüphelilerle cezaevinde fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Olaydan kısa süre önce çekilen fotoğrafta, çete lideri Ahmet Tekin Baykal ve paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklanan Adana Büyükşehir belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Yüksel de var.

KATİLİN KATİLİ KONUŞTU:

Geç gelen adalet tecelli etti!

Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, “Devletin askerini, polisini, jandarmasını, savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan’ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir” dedi.

Haberin Devamı