Gazete Vatan Logo

Cansel’in intiharı Meclis’te

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, öğretmeninin cinsel istismarının ardından intihar eden lise öğrencisi Cansel Buse K.’nın ölümünü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Arık, olayın örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Siz bu olayın ciddi bir takipçisi mi olacaksınız yoksa yetkililerin beyanını esas alıp örtbas etme yolunu tercih edenleri kollayacak mısınız?” diye sordu.

Cansel’in intiharı Meclis’te

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve bazı CHP’li milletvekilleri TBMM Genel Kurulu’na, Kayseri’de öğretmeninin cinsel tacizinin ardından hayatına son veren 17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel Buse K.’nın fotoğrafı ve ’Çürümenin tarihi yazılırken Cansel için Susma!’ yazısı ile katıldılar. CHP’li Arık, genel kurulda söz alarak liseli genç kızı ölüme götüren ihmalleri gündeme taşıdı.

‘Okul örtbas ediyor’

Arık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “17 Şubat 2016 tarihinde öğrencinin, öğretmenin cinsel istismarına maruz kaldığı, okul yöneticilerinin de bu olayı örtbas etmeye çalıştığı öne sürülüyor. Yaptığımız incelemeler de böyle bir örtbas girişiminin olduğunu gösteriyor. Yetkililer, 18 Şubat’ta gerekli işlemleri başlattıklarını, ihmali olanları görevden aldıklarını beyan ederken, biz olayın yansıdığı güne kadar işlemin yapılmadığını tespit ettik. Sayın Başbakana sormak istiyorum; Siz bu olayın ciddi bir takipçisi mi olacaksınız, yoksa yetkililerin beyanını esas alıp örtbas etme yolunu tercih edenleri kollayacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP’liler mezarında

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, geçen hafta 17 yaşındaki Cansel Buse K.’nın Kırşehir’in Kaman İlçesindeki mezarını ziyaret etti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Kadın kolları, Kaman ilçe yönetimi ve partililer, olaydan duydukları üzüntüye dile getirdikten sonra ’Cansel için susma’ pankartı açarak, Cansel’İn mezarı başına geldiler.

Bakan davanın takipçisi oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kayseri’de intihar eden Cansel için, “Kim bu fiili işlediyse en ağır cezanın verilmesi konusunun sonuna kadar takipçisiyiz. Bu davada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak davaya müdahil olduk” dedi. Ramazanoğlu, çocuk ve kadınlara taciz ve cinayetleri şiddetle kınadığını belirterek, “Gerek cinsel istismarlar, gerek kadın cinayetleri konusunda sıfır toleranslıyız. En ağır cezanın hiçbir indirime uygulanmadan verilmesi için sonuna kadar takipçisiyiz. Yakından ilgileniyoruz” dedi.

Haberin Devamı