Gazete Vatan Logo

‘Bir garip yolcu’ yıldızlara uçtu!

Zeki Müren’in tek rakibi kadın assolist Aksoy, alzheimer olduğu için huzurevinde hiç bir şey hatırlamadan öldü. Sanatçının ‘Bir garip yolcu’, ‘İntizar’ adlı şarkıları çok seviliyordu.

TÜRK Sanat Müziği, Müzeyyen Senar ve Muzaffer Özpınar’dan sonra bir ustasını daha kaybetti. 2001 yılında alzheimer hastalığına yakalanan ve güçlü sesiyle Zeki Müren’le yarışan tek kadın assolist olan Behiye Aksoy, huzurevinde vefat etti.

Behiye Aksoy, 19 Eylül 1933’te İstanbul’da doğdu. Çocukluğunda Müzeyyen Senar ve Münir Nurettin Selçuk’un siyah-beyaz filmlerde söylediği şarkılardan çok etkilenen Aksoy, ortaokulu bitirdikten sonra 200 kişi arasından 1948 yılında Ankara Radyosu’na girmeyi başardı.

Sarı saçlı assolist...

İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Maksim Gazinosu tarihinde, Zeki Müren’le yarışan tek kadın assolist olan Behiye Aksoy, sarı saçları, şık kostümleriyle kendisinden sonra gelen şarkıcılara öncülük etti. Plakları öyle ilgi gördü ki sanatçıya başarılarından ötürü altın plak değil platin taç armağan edildi. Aksoy, sahnelere veda ettiği 80’li yıllara kadar daima sevilen ve gözde sanatçılardan olmayı başardı. ‘Bir garip yolcu’, ‘Elbet bir gün buluşacağız’, ‘At kadehi elinden’, ‘Artık yeşerecek bir dalım yok’ ve ‘İntizar’ sanatçının çok sevilen şarkılarından bazılarıydı.

Haberin Devamı

İki filmde oynadı...

Halil Aksoy ile evliliğinden Ahmet Kazım isminde bir oğlu olan sanatçı ayrıca Prodüktör Berker İnanoğlu ve Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’la da evlenip ayrılmıştı. 1967 yılında ‘Kederli Günlerim’ ve 1973’te ‘Falcı’ adlı Türk filmlerinde baş rolde oynadı. 2001 yılında alzheimer hastalığına yakalanan Aksoy, 2011 yılında huzurevinde yaşamayı tercih etti. Aralık 2014’te bir süre yoğun bakımda tedavi gören Aksoy, huzurevinde hayata gözlerini yumdu.