Gazete Vatan Logo

Bebeğimden ayırmayın

Bir Türk’ten hamile kalıp doğum yapan Anna, sınırdışı edilecek ve 5 yıl boyunca ülkeye dönemeyecek

Bir Türk’ten hamile kalıp doğum yapan ve vizesi biten Anna, sınırdışı edilecek ve 5 yıl boyunca ülkeye dönemeyecek. Genç kadın “Bebeğimden de eşimden de ayrılmak istemiyorum” diyor.

Türkiye’de tezgahtarlık ve çocuk bakıcılığı yapan Gagavuz Türkü Moldova vatandaşı Anna Jırjır (27) oto tamircisi Ahmet Z. ile 2008’de tanışıp evlenmeye karar verdi. Anna hamile 2011 yılında hamile kaldı. Eşim dediği Ahmet Z.(27) tarafından vize alması için ülkesine gönderilen ve turist vizesiyle tekrar Türkiye’ye gelen Anna bu kez havalimanında alıkoyuldu. İki gün boyunca havalimanında bekletilen genç kadın karnındaki bebeğiyle birlikte tekrar sınırdışı edildi. Genç kadın Türkiye’ye gelmek için tekrar bir şansını denedi ve geldi. Evrak eksikliği yüzünden evlenemeyen çift resmi nikah ve ikametgah için çocuğun doğmasını bekledi.

Küçük Tuana erken doğdu

9 Ağustos’ta hastaneye yatan genç kadın bir kız bebek dünyaya getirdi. Annesi ve babası tarafından adı Tuana koyulan bebek sadece 2 kiloydu. Küvözde kalması ve anne sütüyle beslenmesi gerekiyordu. Ancak hastane durumu polise bildirince doğum yapan genç kadın ertesi gün bebeğinden zorla ayrılarak karakola götürüldü. Karakolda sandalye üstünde uyumak zorunda kalan genç kadının tüm bedeninde ödem oluştu. Anna’nın tek istediği normal bebeklerden de küçük olan bebeğini beslemek ve ona sarılmaktı. Ancak karakol ilk gün sadece 15 dakikalığına çocuğunu emzirmesi için anneyi hastaneye getirdi. Avukatın devreye girmesiyle ikinci gün bu kez anne her 2 saatte bir hastaneye getirilmeye başlandı.

Tek istediğinin eşi ve küçük kızıyla mutlu bir yuva kurmak olduğunu söyleyen anne Anna Jırjır “Şimdi bir kaç gün daha bebeğimle olmama izin verecekler. Ama ya sonra. Bana izin versinler bebeğim biraz toparlansın büyüsün öyle ülkeme gidip işlemlerimi yapayım. Ama ülkeme gönderilirsem 5 yıl boyunca buraya dönemeyecekmişim. Bunu düşünmek dahi istemiyorum” dedi.

Oto tamircisi Ahmet Z. ise “Çocuğumdan ve eşimden ayrılmak istemiyorum. Zaten çocuğum erken doğdu. Annesinin her an yanında olması gerekiyor. Evrak işleri yüzünden evimize de gidemiyoruz. Onlarla huzurlu bir hayat istiyorum sadece” dedi.

Haberin Devamı