Gazete Vatan Logo

Balıkçının mühendis oğlu balıkçı denetiminde komaya sokuldu!

Denetime gittikleri Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’ndaki bir balıkçı genç mühendisi itince düşüp başını çarptı. Kafatası kırılan 32 yaşındaki Mehmet Özdinar 3 saatlik beyin ameliyatının ardından komaya girdi

Balıkçının mühendis oğlu balıkçı denetiminde komaya sokuldu!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul Balıkçılık ve Su Ürünleri biriminde görevli olan Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Özdinar ve 2 görevli arkadaşı ile önceki gün Sarıyer Rumeli Feneri Balıkçı barınağında bulunan balıkçıları denetlemeye gitti.

Kas gerilme hastalığı vardı kendini savunamadı

İddialara göre; bir balıkçı teknesinin yanına giden bakanlık çalışanları kaptan ile görüşmek istediklerini belirtti. Tekne çalışanları kaptanın olmadığı söyledi. 32 yaşındaki Mehmet Özdinar, veri almaları gerektiğini aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını söyledi. Bunun üzerine kaptanın oğlu olduğu öğrenilen Kemal U. İle Mehmet Özdinar tartışmaya başladı. Sözlü tartışma sonrasında Kemal U., Özdemir’i itti.

İtme sonucunda daha önceden ‘kas gerilmesi’ hastalığı olduğu öğrenilen Mehmet Özdinar beton zemine kafasını yaralandı. Çevredeki balıkçılar ve arkadaşları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mehmet Özdinar’ı, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Olaya karışan Kemal U., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hastanede yapılan müdahale sonrası mühendisin kafatası ve çenesinde kırıklar olduğu belirlendi. 3 saatlik beyin ameliyatı geçiren Özdinar’ın komada olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Oğlumu balık parasıyla okuttum

Baba Osman Nuri Özdinar hastane kapısında şunları söyledi, “Oğlumu balık parasıyla okuttum, büyüttüm evimi balık parasıyla aldım, ufak bir balıkçıyım. Yasaklı bir şey yapıyorlarsa, cezalarını çekmesi için büyük cezalar olması gerekir. Rumeli Feneri’nde denetleme ve stok tespitine gitmişler. Oradaki balıkçıyla münakaşaya girmişler. Tabi ki benim oğlum görevini yapacak. Amirleri görevini yapması için oraya yönlendirmiş. Balıkçı da bilgi vermem deyince oğlum ceza yazarım demiş, yazamazsın derken münakaşa büyümüş. Balıkçı da bunu itmiş, dokunarak düştü diyorlar ama beyni parçalanması arasında çok fark var. Şimdi koma halinde ve ölümle pençeleşiyor. Müdahale yapılamıyor, Allah’a kalmış. Başındayız, her an kaybetme durumu olabilir. Oğlum 32 yaşında, 10 senelik bir memur. Suçlu cezalandırılsın.”

Haberin Devamı