Gazete Vatan Logo

Ayça’nın katiline indirimsiz müebbet

Adana’da cinsel ilişki isteğini reddeden eski çalışma arkadaşı 27 yaşındaki Ayça Tekin’i öldüren Abdullah Koyuncu cezasını buldu.

Ayça’nın katiline indirimsiz müebbet

Adana’da Abdullah Koyuncu, geçen 21 Nisan’da daha önce birlikte çalıştığı parfümeri mağazasında yönetici olan Ayça Tekin’le genç kadının evinde buluştu. Koyuncu, iddiaya göre genç kıza cinsel ilişki teklif etti. Tekin’in bu isteği reddetmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tekin’i iterek yere düşüren Koyuncu, boğazına ayağıyla basarak öldürdü. Koyuncu, kızın cep telefonunu ve tablet bilgisayarını alarak olay yerinden ayrıldı. Ayça Tekin’e ulaşamayan ailesi ve erkek arkadaşı E.B. çilingir yardımıyla açtırdığı evin banyosunda, genç kızın cesedini buldu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, eve sık geldiği anlaşılan kişinin Abdullah Koyuncu olduğunu belirleyedi, Koyuncu, tutuklandı.

Koyuncu hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis ve olay sırasında apartman kapısında bekleyen arkadaşları S.H. ve A.Y. hakkında ise cinayete iştirak etmek suçundan 15’er yıla kadar hapis ceza istemiyle Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Abdullah Koyuncu, savunmasında şunları söyledi: “Cinsel saldırı suçlamasını kabul etmiyorum. Moralim bozuk olduğu için konuşmak için Ayça’nın evine gittim. Bir arkadaşıyla buluşmak için hazırlanıyordu. Hazırlanınca bana ’hadi gidiyoruz’ diyerek kolumdan tuttu. Ben de ’beni dinlemeyecek misin?’ deyince çekti. Sert çekince yere düştü ve kaşı açıldı. Ayça, yerde oturur vaziyette paçamdan çekerek bağırmaya başlayınca korktum. Panikleyince ayağımla boğazına bastırdım. 1 dakika kadar titreyip hareketsiz kaldı. 15 dakika kadar ayılması için başında bekledim. Yüzünü yıkamak için banyoya sürükledim. Öldüğünü anlayınca kaçtım.” Mahkeme, ’Hakkımda hayırlısı olsun” diyen Koyuncu’yu ceza indirimi uygulamayarak ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, arkadaşları beraat etti.

Haberin Devamı