Gazete Vatan Logo

Aileyi yok etti 15 yıl yedi

Direksiyona 196 promil alkolle geçen Emniyet Amiri Yakup Çen, hatalı sollayıp, dört kişilik bir aileyi yok etmişti. Mahkeme, emniyet amirini kasten adam öldürmekten suçlu buldu

Muğla- Marmaris karayolunda hatalı sollama yaparak karşıdan gelen otomobile çarparak, Rasim Pala (60), eşi Aysel Pala (55), kızı Gamze Taşkın (30) ve torunu Eftelya Taşkın’ın (6) ölümüne neden olan Osmaniye’nin Kadirli İlçesi Emniyet Amiri Yakup Çen, hakim karşısına çıktı. Duruşmada, kaza raporlarında 8’de 8 hatalı bulunduğu bildirilen ve hakkında ’kasten adam öldürmek’suçundan toplam 100 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Çen’le ilgili Adli Tıp Kurumu, kazanın meydana geldiği yolla ilgili de İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı raporlar okundu. Adli Tıp Kurumu raporunda olaydan 5 saat sonra yapılan ölçümde Yakup Çen’in 196 promil alkollü olduğunun belirlendiği, kaza sırasında bu rakamın daha fazla çıkması olasılığının bulunduğu belirtildi.

8’de 8 kusurlu

İTÜ’nün raporunda da yolda kazaya neden olabilecek herhangi bir kusurun bulunmadığı bildirildi. Mahkeme Başkanı Hakim Mustafa Akarsu, Yakup Çen’in ’bilinçli taksir’suçunu işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı