Gazete Vatan Logo

Aile Birliği Başkanı’na öğrenciye tacizden 15 yıl

Aile Birliği Başkanı’na öğrenciye tacizden 15 yıl

Samsun’daKİ olay 2 yıl önce İlkadım İlçesi’nde lisede meydana geldi. O tarihte Okul Aile Birliği Başkanı olan evli ve 2 çocuk babası Fatin G., iddiaya göre 19 kız öğrenciye çeşitli tarihlerde, “Milli Eğitim Bakanlığı yeni uygulama başlattı, bekaret testi yapılacak. Siz de teste gidebilirsiniz. Eğer böyle bir sorununuz varsa ben ilaç mümessiliyim, bende ilaç var, size vereyim” diyerek el ve sözle tacizde bulundu. Tacize uğrayan kız öğrencilerin şikayeti üzerine okul idaresi olayı polise bildirdi.

‘Müvekkilim geveze’

Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘sarkıntılık, çocukların cinsel istismarı ve cinsel taciz’ suçlarından her öğrenci için 3-15 yıl hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Fatih G. dün karar duruşmasına çıktı. Sanık avukatı Hakan Ecevit Gürünlü savunmasında komplo kurulduğunu belirterek, “Müvekkilimi uzun zamandır tanırım. Tek suçu insanlara yardımcı olmak istemesi. Bu nedenle çok konuşur ve gevezedir. Tutamayacağı sözler verir. Müvekkilimin cinsel taciz suçunu işlediğine dair delil yoktur. Beraatini istiyorum” dedi. Fatih G. “20 gün Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptım. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tahliye edildi...

Mahkeme, 4 kız öğrenciye ‘sarkıntılık’tan 15 yıl hapis, 15 öğrenciye ‘cinsel saldırı’dan 35 bin lira para cezası verdi, hapis yattığı süre nedeniyle tahliye etti.