Gazete Vatan Logo

996 Alan Kodu Nereye Ait? +996 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

996 telefon alan kodu Kırgızistan ülkesine ait bir telefon kodudur. Kırgızistan aramalarının başında +996 alan kodu yer almaktadır.

996 Alan Kodu Nereye Ait? +996 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

996 Alan Kodu Nereye Ait?

Yurtdışından gelen aramaların alan kodları farklı olduğu için bu alan kodlarının hangi ülkelere ait oldukları araştırılır. 996 alan kodu da hangi ülkenin alan kodu olduğu merak edilen bir konudur. Telefonlara gelen 996 alan kodu Kırgızistan alan kodu olarak karşımıza çıkar. Siz de bu ülkeden bir numaraya arama gerçekleştirmek isterseniz başına 996 yazmanız gerekmektedir.

+996 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

+996 ile başlayan numara Kırgızistan ülkesinden arıyor demektir. Ülkelerin alan kodları farklı olduğundan aramaların hangi sınırlar içerisinde yapıldığını anlayabilirsiniz. Ayrıca ülkelerin alan kodları uluslararası geçerliliğe sahip olduğundan bu kodları herkes için geçerli olur.

Kırgızistan ülkesinin alan kodu +996 olarak tespit edilmiştir. Buna göre telefonunuza +996'dan gelen numaraların Kırgızistan'dan geldiğini anlarsınız. Eğer bilmediğiniz bir alan kodundan arama alırsanız bu alan kodunu internete yazabilir ve hangi ülkeye ait olduğunu bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

+996 Kırgızistan mı?

Ülkelerin alan kodlarına internetten ulaşmak ve hangi ülkenin olduğunu anlamak mümkündür. +996 alan kodu da Kırgızistan olarak karşımıza çıkar. Kırgızistan resmi adı ile Kırgız Cumhuriyeti olarak da karşımıza çıkar. Türk devletlerinden biri olan Kırgızistan Orta Asya'da yer alır ve telefon alan kodu 996'dır. 

Kırgızistan Telefon Alan Kodu Kaç?

996 telefon kodunun Kırgızistan ülkesine ait olduğu bilinir. Telefonlara +996 yazan bir numaradan arama gelirse Kırgızistan ülkesinden arama gerçekleşiyor demektir. Bu alan kodları devletlerin telefon alan kodu olur ve bu sayede ülkeler ile ilgili bilgi sahibi olmak da mümkündür. Siz eğer Kırgızistan'da birini aramak isterseniz sabit hattın başına 996 ya da 00996 yazmanız gerekir.