Gazete Vatan Logo

78 Plaka Neresi? 78 Hangi Şehrin Plakası? 78 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemizde her şehir ayrı bir plaka koduna sahip olarak bilinir. Tabi plaka kodlarının ilk olarak ile göre verildiği dikkat çekmektedir. Buna göre il çapında verilen plaka kodu buraya ait olan her yerde geçerli olarak karşımıza çıkar.

78 Plaka Neresi? 78 Hangi Şehrin Plakası? 78 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ayrıca plaka kodlarının belirli bir sırada ilerlediği görülmektedir. Buna göre plaka kodlarının başlangıcı 01 şeklinde karşımıza çıkar. Bunun ardından devam eden plaka kodları içerisinde 78 olduğunu da söyleyebiliriz. 

Plaka Kodu Ne Demek? 

Araçlara takılı olan plakaların en başında iki haneli rakam grubu bulunmaktadır. Bu rakam grubunun o plakada kod olarak karşımıza çıktığı bilinir. Yani iki haneli rakam grubunun plaka kodunu temsil ettiği görülmektedir. Alfabetik olarak başlayan şehirlere sırayla plaka kodu verilmiştir. Buna göre de şehirlerin plaka kodlarını kalıcı olarak kullandıkları görülür. 

Plaka kodu hem ülkemiz hem de ülke dışında kullanılır. Tabi her ülke plaka kodunu kendi düzenine göre uygulamaktadır. Böylelikle karışıklık olmadan plaka kodları konusunda gerekli olan düzenin sağlandığı görülür. 

78 Plaka Neresi? 

78 plaka kodunun dikkat çeken bir özelliği vardır. Bu plaka kodu sonradan il olan bir şehre verilmiştir. Şehrin adı ise Karabük olarak bilinir. Normalde Karabük şehrinin plaka kodu daha önce olmalıydı. Ancak bu şehrin daha sonradan il olması plaka kodu sıralamasının bozulduğunu gösterir. 

Haberin Devamı

78 Hangi Şehrin Plakası? 

Her şehir kendine özgü olan plaka koduyla anılır. Bu plaka kodlarının içerisinde 78 olduğunu da söylemek mümkündür. 78 plaka kodu ile bilinmesi gereken şehrin ise Karabük olduğu görülür. Karabük şehri bu plaka kodunu il olduktan sonra almıştır. Yani alfabetik olarak farklı bir yerde olsa da plaka kodu yine de 78 olmuştur. 

78 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemiz illeri içerisinde 78 için Karabük şehrinden bahsetmek mümkündür. Karabük şehrinin plaka kodunda 78 direkt olarak karşımızda yer alır. Ayrıca plakanın en başı bu koda ait olan kısımdır. 

78 Plakayla Bilinen Şehir Neresidir?

78 plaka ile bilinen şehrin Karabük olarak akıllarda kalması gerekir. Çünkü 78 plaka kodu bu şehirdeki kayıtlı araçlara aittir. Bunun yanında 78 plaka kodu ülkemizde son sıralarda yer alır. Buda Karabük'ün diğer şehirlere göre geç il olduğunu gösterir.