Gazete Vatan Logo

71 Plaka Neresi? 71 Hangi Şehrin Plakası? 71 Hangi İlin Plaka Kodu?

Günümüzde birçok farkı aracın kullanıldığı bilinmektedir. Bu araçlar arasında otomobil, motosiklet, kamyonet ve daha birçok tür bulunur. Tabi yasal olarak plakalı olması gereken bu araçlar başka türlü trafiğe çıkamazlar. Ayrıca aracın nizami şekilde plakasını takılı olması şarttır. Ülkemiz için konuşacak olursak eğer her şehirde iki rakamlı plaka kodlarına rastlama şansımız vardır. Bunun için tek rakamlı plaka kodlarına 0 eklenerek iki rakam yapılmaktadır. 

71 Plaka Neresi? 71 Hangi Şehrin Plakası? 71 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araç Plakası Ne İşe Yarar? 

Araç plakalarını her gün görmemiz mümkündür. Buda insanların dikkatini çeken bir unsur olarak plakaları değerli kılar. Bunun yanında şehirlerin her biri için farklı bir plakanın karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.

Doğal olarak plakaların belirli bir sıralama üzerinden ilerlediği görülür. Dünyanın her yerinde araçlar plaka takarak trafikte ilerler. Tabi aracın plaka takma zorunluluğu olan sınıf içerisinde yer alması gerekir. 

Araç plakası sorgulandığında aracın cinsi, modeli ve daha birçok bilgiye ulaşma şansı vardır. Ayrıca plaka ile aracın kayıtlı bulunduğu il öğrenilebilir. 

71 Plaka Neresi? 

01 ile başlayan plaka kodlarında yukarıya doğru bir artış söz konusudur. Bu artış içerisinde 71 plaka kodunu görme şansıda vardır. Buna göre 71 plaka kodunun geçerli olarak yer aldığı şehrin Kırıkkale olduğunu söylemek yanlış olmaz. 

71 Hangi Şehrin Plakası? 

Kırıkkale'nin her yerinde aynı plaka kodunu görme şansımız vardır. Bu plaka kodunun 71 olduğunu ve tüm Kırıkkale sınırları içerisinde geçerliliği olduğunu söyleyebiliriz. Buradan anlaşılacağı üzere plaka kodları belirli bir düzende sadece tek bir yer için verilir. İle verilen plaka kodunun oraya ait ilçeler içinde aynı olduğu bilinmektedir. 

Haberin Devamı

71 Hangi İlin Plaka Kodu?

71 kodu ile anılan şehrimizin Kırıkkale olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bu şehrin 71 şeklinde olan bir plaka kodu vardır. Bu kodun plakanın en başında yer aldığı dikkat çekmektedir. Ayrıca 71 plaka kodunun Kırıkkale dışında görülmesi mümkün olmaz. 

Hangi Şehirde 71 Plaka Kodu Kullanılır? 

71 plaka kodunun geçerli olarak yer aldığı şehrin Kırıkkale olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için 71 plaka kodunun yer aldığı şehir olarak Kırıkkale ilinin karşımıza çıktığı görülmektedir.