Gazete Vatan Logo

7 gökdelenden 1’i İstanbul’da!

Dünyanın en büyük yapı bilgi kaynaklarından Emporis’in verilerine göre, Türkiye’de yapımı tamamlanmış olan gökdelenler hesaba katıldığında Avrupa’da İstanbul’dan daha yüksek şehir yok. İstanbul bu yapılarıyla dünyada da 22’nci sırada. Wall Street Journal Türkiye’de yer alan habere göre ise, en fazla gökdelene sahip şehirler listesinde İstanbul bunun da ötesine geçmiş durumda. Bu alanda da Avrupa 1’incisi olan İstanbul, dünyada da 15’inci sırada. Buna göre İstanbul’da gökdelen sayısı 107. Birinci olan Hong Kong’da 1268 gökdelen var. New York yine ikinci sırada ve 596 gökdelene ev sahipliği yapıyor. Tokyo’da 411, Chicago’da 293, Dubai’de 249 gökdelen var.

2014’te Top 10’a 4 yeni bina girdi

191 metre yüksekliğindeki Spine Tower bu yıl İstanbul’un en yüksek binaları listesine 4’üncü sıradan girdi. Bu yıl inşaa edilip listede 5’inci sıradan giren bir diğer bina da Torun Tower oldu. Şu an halen inşaat halinde olan binanın Kasım 2014’de hayata geçmiş olması bekleniyor. 34 katlı binanın boyu 190 metre. Ataşehir’de 40 katlı Renaissance Tower ve Palladium Tower da en yüksek 10 bina listesine 7 ve 10’uncu sıradan giren diğer gökdelenler oldu.

Haberin Devamı

Ankara 92. sırada

Yükseklik konusunda Türkiye’nin önündeki ülkelere bakıldığında listede birinci sırada Hong Kong var. Hong Kong en yakın rakibi olan New York’dan 3 kat daha yüksek. Üçüncü sırayı Singapur alırken Seul, Dubai, Chicago, Sao Paulo, Şangay, Bangkok ve Tokyo dünyada ilk 10’a giren şehirler. Listeye göre Ankara da dünyanın en yüksek şehirleri sıralamasına yerleşmiş. Ankara dünyanın 92’nci en yüksek şehri olarak göze çarpıyor.