Gazete Vatan Logo

63 Plaka Neresi? 63 Hangi Şehrin Plakası? 63 Hangi İlin Plaka Kodu?

Trafikte yer alan araçların her birinin sahiplerini ve tescil oldukları yerleri gösteren bir tanıtım etiketlerinin bulunması gerekmektedir. Plaklar araçların tescillendiği şehirlere ait il plaka kodları harf grubu ve rakam grubundan oluşmaktadır. Plaklarda yer alan bu il plaka kodları sayesinde araçların hangi şehirden resmi tescillerinin yaptırıldığını kolayca öğrenebiliriz.

63 Plaka Neresi? 63 Hangi Şehrin Plakası? 63 Hangi İlin Plaka Kodu?

63 Plaka Neresi?

Ülkemizde 81 il bulunmaktadır. Bu şehirlerin her birisinin kendilerine özel bir kodu bulunmaktadır. Araç plaklarında kullanılan bu kodlar sayesinde araçların hangi şehirden geldiğini kolay bir şekilde öğrenebiliriz. 63 plaka kodu ise ülkemizin güzide şehirlerinden Şanlıurfa şehrine aittir. Şanlıurfa şehrinde tescillenen araçlar 63 plaka koduna başlayan plakalar ile etiketlenmektedir. 

63 Plaka Hangi Şehrin Plakası?

Ülkemizde 81 il ve 81 il plaka kodu bulunmaktadır. 67 plaka koduna kadar olan şehirler alfabetik sıra ile plaka kodu almaktadır. Ancak daha sonradan il olan iller ise il olmaları sıralarına göre plaka kodu almaktadır. Ülkemiz tarihinde önemli bir yeri olan Şanlıurfa alfabetik sıradan 63 plaka koduna sahiptir. 

63 Hangi İlin Plaka Kodu?

63 ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Şanlıurfa iline aittir. Şanlıurfa ilinden tescilleri yapılmış araçlar bu özel plaka kodu ile başlayan tescil plakalarına sahiptir. Bu sayede bir araç ile ilgili resmi işlemlerin ve araç ile ilgili kayıtların hangi il tarafından düzenleneceği kolayca belirlenmektedir. 

Haberin Devamı

Şanlıurfa Nerede Yer Almaktadır?

Şanlıurfa tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu özelliğinin haricinde tarihe yön veren önemli buluntular ile son dönemde dünya çapında dikkat çekmektedir. Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan gastronomisi ve tarihi ile ünlü önemli bir turizm merkezi şehirlerimizdendir.

63 Plaka Nasıl Alınır?

Ülkemizde araç plakaları şehirlere özel il plaka kodlarından oluşmaktadır. Bu il kodları belirlenirken araç sahibinin ikametinin olduğu şehir dikkate alınmaktadır. Ancak ikinci el araç satışlarında araç sahipleri isterlerse aldıkları araçların plakasını değiştirmeyerek kullanmaya devam edebilmektedir.

Bu nedenle 63 plakaya sahip bir araç kullanmak için iki seçenek bulunmaktadır. Şanlıurfa ilinde ikamet eden araç sahiplerini 63 plaka bir araç sahibi olabilmektedir. Bunun yanında 63 plaka bir araç satın alarak ve plaka değişikliği yapmayarak da 63 plakalı araç kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı