Gazete Vatan Logo

55 Plaka Neresi? 55 Hangi Şehrin Plakası? 55 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodları şehirleri için sabit olarak verilmiştir ve büyük öneme sahiptir. Çünkü özellikle ilgili şehir çıkışlı olan tüm araçların plakalarında bu numara bulunur. Böylece karayollarında denetimin sağlanması ve sorunların giderilmesi açısından önemli bir yer taşır.

55 Plaka Neresi? 55 Hangi Şehrin Plakası? 55 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de alfabetik sıralamaya uygun biçimde ele alınan bu plakalar arasında 55 numara öne çıkmaktadır. 55 numaralı plaka kodu ise Samsun şehrine aittir. S harfi üzerinden ele alınması doğrultusunda, Samsun çıkışı bütün araçların arka ve ön plakalarında bu numara yer alır.

55 Plaka Neresi?

Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz kısmında yer alan Samsun için 55 numaralı plaka kodu Entegre edilmiştir. Aynı zamanda Türkiye'nin büyük şehir belediyeleri içerisinde yer alır. Diğer yandan bir liman şehri olması ile beraber hem ithalat hem de ihracat ve yolculuk kapsamında oldukça önemlidir.

Diğer yandan Samsun merkezli olarak Trafik Şube üzerinden plaka alındığında, araçlar için 55 numarası kullanılır. Karadeniz Bölgesi'nin önemli bir geçiş noktası olması ile beraber ayrıca önemli yere sahip olduğunu söylemek mümkündür.

55 Hangi Şehrin Plakası?

Araçlarda yer alan 55 sabit plaka kodu Samsun şehrine aittir. Balıkçılık, hayvancılık ve tarım ile beraber ticari açıdan Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Türkiye açısından pek çok önemli işletmenin yer aldığı Samsun, aynı zamanda araçların arka ve ön plakalarında 55 plaka kodunu kullanmaktadır.

Özellikle de bir liman şehri olması doğrultusunda ulaşım açısından da oldukça önemlidir. Şehirler için bir mecburiyet anlamına gelen plaka kodları için Samsun şehri adına 55 numarası verilmiş durumda.

55 Hangi İlin Plaka Kodu?

Şehirler alfabetik sıralamaya bağlı olarak Türkiye'de sabit plaka kodları almaktadır. Bu plaka kodları uzun yıllardır araçlarda entegre şekilde kullanılır. Dünyanın birçok farklı şehrinde bu sistem sınıflandırma üzerinden değerlendirilmektedir. Aynı şekilde Türkiye'de de 55 plaka kodu Samsun şehrine aittir.

Harfler üzerinden ele alınan sıralama doğrultusunda Samsun şehrine 55 plaka kodu düşmektedir. Bu durum bütün değişik marka ve modeller üzerinden karayollarındaki araçlar için bir mecburiyet olarak kullanılır. Yasal düzeyde Samsun çıkışı tüm araçların plaka kodlarında 55 numarası görünür.

Haberin Devamı