Gazete Vatan Logo

53 Plaka Neresi? 53 Hangi Şehrin Plakası? 53 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemizde 1962 senesinde her şehre plaka kodu verilmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre Rize'nin plaka kodu da 53 olmuştur. 

53 Plaka Neresi? 53 Hangi Şehrin Plakası? 53 Hangi İlin Plaka Kodu?

53 Plaka Neresi?

Türkiye'de illerin plaka kodları farklıdır ve bu sayede araçların hangi illere kayıtlı olduğunu anlamak kolay olur. 1962 tarihinde çıkan yasaya göre alfabetik sıralama ile illere plaka kodları verilmiştir. Bu tarihten sonra il olan yerlere ise plaka kodu olarak devam edilmiştir.

Bundan dolayı bazı şehirlerin ilk harfleri alfabetik olarak ilk sıralarda olsa da plaka kodları sonlarda olabilir. 53 plaka kodu da sıkça merak edilen ve hangi şehir olduğu araştırılan bir plaka kodudur. 53 plaka kodu Türkiye'nin Rize şehrine ait olarak bilinir. 

53 Hangi Şehrin Plakası?

Ülkemizde araçların plakalarına bakarak hangi şehre kayıtlı olduklarını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Plaka ve şehir eşleşmeleri bulmacalarda sorulduğu gibi genel kültür olarak da kabul edilir. Her ne kadar her şehrin plaka kodunu ezberlemek zor olsa da en bilinen ya da büyük olan şehirleri bilmek daha kolay olur.

53 plaka kodu da Karadeniz bölgesinin gelişmiş bir şehri olan Rize şehrine aittir. Eğer herhangi bir şehirde 53 plaka araç görürseniz o aracın Rize şehrine kayıtlı olduğunu anlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

53 Hangi İlin Plaka Kodu?

1962 senesinde Türkiye'nin tüm illerine farklı plaka kodları verilmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre 53 plaka kodu da Karadeniz'in bir şehri olan Rize'ye denk gelmiştir. Rize, 1924 senesinde şehir olmuştur ve bu nedenle de plaka kodu almaya hak kazanmıştır. Plaka kodları verildikten sonra şehir olan yerlere ise sayılar devam edilerek plaka kodları verilmiştir. 

Rize Plaka Kodu Kaç?

Rize'nin plaka kodu 53 olarak karşımıza çıkar. Eğer ön ve arka plakasında 53 yazan bir araç görürseniz bu aracın Rize şehrine kayıtlı olduğunu anlayabilirsiniz. 

Rize'nin Plaka Kodu 53 mü?

Rize, Karadeniz bölgesinin meşhur illeri arasındadır ve her sene yerli ve yabancı binlerce kişi tarafından ziyaret edilir. Karadeniz, özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen bölgelerdendir. Rize plaka kodu da birçok kişi tarafından merak edilen konular arasındadır. Rize'nin plaka kodu 53 olarak tespit edilmiştir.

Haberin Devamı