Gazete Vatan Logo

43 Plaka Neresi? 43 Hangi Şehrin Plakası? 43 Hangi İlin Plaka Kodu?

Beyaz bir zemin üzerine yazılmış olan plakalar, araçların kimliği gibidir. Pek çok işlem bu plakalar sayesinde yapılmaktadır. Ceza kesilmesi, borç sorgulama ve aracın tanınması gibi işlemlerde plaka kodu önemli bir rol oynamaktadır. Her ilin kendine göre bir plaka numarası vardır. Bu plaka numaralandırma sistemi ise ülkemizde 1962 yılından beri vardır. 01'den başlayarak 81 ilin de plaka kodları vardır.

43 Plaka Neresi? 43 Hangi Şehrin Plakası? 43 Hangi İlin Plaka Kodu?

43 Plaka Neresi?

Plaka numaraları genelde merak edilmektedir. Plaka kullanmak yasal bir zorunluluktur. Hem hukuksal hem de cezai açısından plaka kullanılmaktadır. Merak edilen 43 plaka kodu Kütahya iline aittir. Plakaya bakarak aracın hangi bölgeye ait olduğu, hangi ilde kayıtlı olduğu bilinmektedir. 

43 Hangi Şehrin Plakası?

43 plaka Kütahya ilin kodudur. Araçların denetlenmesi için plaka kodu önemlidir. Tarihte ilk defa bu sistem Fransa ülkesinde ortaya çıkmıştır. Daha sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Türkiye'de ise bu plaka zorunluluğu 1962 yılında ortaya çıktı. 8 Ekim 1923 yılında Kütahya il statüsüne geçmiştir. Kütahya’nın plaka kodu ise 43 olarak geçmektedir.

43 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ege bölgesinde yer alan Kütahya ilinin yüz ölçümü 12.043 kilometrekare olarak bilinmektedir. Kütahya ilinin plaka kodu olarak 43 geçmektedir. Plaka kodlarını bilmek ülkemizde çok önemlidir. Çünkü trafik cezaların sorgulanması, vergi ve aracın her türlü işlemi plaka kodu ile yapılmaktadır. Plaka kodunda hangi ile ve hangi ilçeye bağlı olduğu d gösterilmektedir. O yüzden bir aracın plaka kodu onun kimliği gibidir. 

Haberin Devamı

Kütahya Plaka Kodu

Plaka kodlarını bilerek araçlar tarif edilir. Her ilin belli bir plaka kodu vardır. Çoğu zaman sadece plakayı bilmek o aracın hangi şehre kayıtlı olduğunu bilmek demektir. Farklı bir ilde bile 43 numara görüldüğünde onun Kütahya iline bağlı olduğunu anlamak mümkün. 

43 Kodu Nerenin Plakasıdır?

Her ilin kendine özgü olan plaka kodlarını bilmek ve öğrenmek önemli bir durumdur. Plakada sadece ilin numarası yazmaz. Hangi ilçeye ait olduğu bilgisi de mevcuttur. Dolayısı ile bir aracın plakasında pek çok detay yer almaktadır. Ülkemizde de plakalar 30 km'den hızla giden her aracın zorunlu taktırması gerekmektedir.