Gazete Vatan Logo

4 yıl sonra müdüre Efe cezası; 3 yıl 4 ay

4 yıl sonra müdüre Efe cezası; 3 yıl 4 ay

Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda 12 Mayıs 2010‘da yalnız gönderildiği tuvalette lavabo üzerine düşünce hayatını kaybeden Efe Boz davasında okul müdürüne 3 yıl 4 ay, öğretmenine 1 yıl 8 ay ve yüklenici firma yetkililerine 2’şer yıl 6’şar ay ceza verildi.

Anadolu 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ve 35 dakika süren karar duruşmasında mahkeme, Efe’nin öğretmeni Gökçen Gökalp’i olaydaki kusuru nedeniyle önce 2 yıl ardından duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim cezayı ertelerken öğretmeni beş yıl süreyle denetim altına aldı. Taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya ile müteahhiti Murat Kılıç’ı önce üç yıl cezaya çarptırırken daha sonra cezaları iyi halden dolayı 2 yıl 6 aya indirdi.



En ağır ceza müdüre

Okul Müdürü Mustafa Katırcılar ise davada en yüksek cezayı alan kişi oldu. Hakim Katırcılar’ı suçun işleniş şekli ve olayda sanığın kusur durumunun yoğunluğu , meydana gelen sonucun ağırlığı gibi nedenler dikkat alınarak önce 4 yıl hapse, ardından iyi hal indirimiyle 3 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Mahkeme diğer dört sanığın ise beraatine karar verdi.

Onanırsa 2 yıl yatacak

Kararın onanması halinde infaz yasası gereğince müdür 2 yıl 2 ay inşaat temsilcileri ise 20 ay cezaevinde yatacaklar. Hakim Boz ailesinin 1500 TL avukatlık ücretinin de mahkum olan sanıklarca ödenmesine ve öğretmen ile müdür yönündeki kararın suretinin İstanbul Milli Eğitim müdürlüğü’ne gönderilmesine karar verdi.

Anne Nurdan Boz ise karardan üzüntü duyduğunu belirterek, “4 yıllık bir mücadelemiz vardı. Bugün maalesef üzgünüm. Verilen cezaları yeterli bulmuyorum. Bir çocuk hayattan koparıldı” dedi.