Gazete Vatan Logo

34 Plaka Neresi? 34 Hangi Şehrin Plakası? 34 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araç plakalarının günümüzde son derece büyük kolaylıklar sağladıkları bilinir. Özellikle araç plakası sayesinde şehirleri bulmakta mümkündür. Yani plakaya bakarak aracın hangi şehre kayıtlı olduğunu bulabiliriz. Bunun yanında plakalar olduğu için trafikte düzenden bahsetmek mümkündür. Yani araç plakaları ile hayatımızda birçok kolaylık elde edebiliriz. 

34 Plaka Neresi? 34 Hangi Şehrin Plakası? 34 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araç Plakası Ne İşe Yarar? 

Araç plakaları sadece ülkemizde olmayıp tüm dünyada kullanılmaktadır. Bundan dolayı araç plakalarının sahip olduğu önemi anlamak gerekir. Ayrıca araç plakası sayesinde şehirlere ulaşma şansı bulunur. Doğal olarak araç plakalarına göre şehirlerin nereler olduğunu anlamak mümkün olacaktır. 

Araç plakası olmadan bir aracın trafikte ilerlemesi mümkün değildir. Aksi halde yola çıkan araç ve sürücüsü ceza yiyerek bunu ödemek zorunda kalır. Ayrıca araç plakasına göre düzenin sağlanması mümkün olacaktır. Tabi plakaların en yaygın olarak görüldükleri yerler otomobiller şeklinde bilinir. 

34 Plaka Neresi? 

34 plaka aslında herkesin aşina olduğu bir rakam grubu içermektedir. Çünkü bu plakanın sahip olduğu şehir İstanbul'dur. Buna göre İstanbul'un plaka kodu 34 şeklinde bilinir ve buraya kayıtlı olan araçların 34 ile başlayan plakaları vardır. 

34 Hangi Şehrin Plakası? 

Ülkemizin sahip olduğu plaka kodları şehirlere alfabetik olarak verilmiştir. Buna göre her şehir kendine özgü bir plaka koduyla anılır. Buda düzenin olduğunu ve karışıklık yaşanmadığını gösterir. Ayrıca 34 olarak başlayan plaka kodunun sahibi İstanbul'dur. 

Haberin Devamı

34 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemizin en kalabalık şehri denildiği zaman akıllara İstanbul gelir. Özellikle ülkemize göre stratejik bir konumda bulunan İstanbul'un kendine has birçok özelliği bulunur. Bunlardan biriside şehrin sahip olduğu plaka kodudur. Buna göre şehre ait plaka kodunun 34 olarak bilinmesi gerekir. 

34 Plaka Kodu Hangi Şehre Aittir?

Şehirlerin plaka kodları ülkemizde iki rakamdan oluşur. Tabi rakamın çift haneli olmadığı durumlarda baş tarafa 0 rakamının geldiği görülmektedir. Ancak 34 plaka kodu için böyle bir durumun söz konusu olmadığı bilinir.

 

 34 plaka kodu olduğu gibi kullanılır ve bunun sahip olduğu şehir İstanbul'dur. İstanbul'da kayıtlı olarak yer alan her aracın plaka kodunda 34'ü görmek mümkündür.