Gazete Vatan Logo

324 Alan Kodu Nereye Ait? 0324 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Çok merak edilen ve internette araştırılan şehir kodları arasında 324 yer almaktadır. Aynı zamanda bu kod daha çok 0324 olarak ifade edilir. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Mersin şehrine ait olan 0324 ile birlikte birçok farklı sabit numaraya ulaşım şansı elde edil. Hem bir tatil beldesi olarak hem de liman şehri olması ile birlikte Mersin Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde bulunur. Bu sebepten dolayı yoğun olarak birçok farklı sabit telefon numarası yaygın olarak aranmaktadır. Bunu gerçekleştirmek için ise öncelikle şehre ait kod kullanılır.

324 Alan Kodu Nereye Ait? 0324 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

324 Alan Kodu Nereye Ait?

324 alan kodu Mersin şehrine aittir. Türkiye'nin hem ticari hem de turizm açısından önemli bir şehri olan Mersin, Akdeniz Bölgesi'nde yer alır. Aynı zamanda hem yaz Hem de kış yoğun şekilde turist çeken önemli şehirler içerisinde gelir.

Diğer yandan devamlı ticaret yapıldığı için sabit numara üzerinden çok fazla aranan bir şehirdir. Değişik kurum ve kuruluşlar doğrultusunda Mersin'e ulaşım sağlamak için ise 0324 sabit alan kodu kullanılabilir. Türkiye'deki her şehrin bir alan kodu olmasıyla beraber Mersin için ise bu kod ön plana çıkmaktadır.

0324 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Türkiye'nin bütün şehirleri adına verilmiş olan bir sabit kod bulunmaktadır. Bu kod genelde 3 rakamlı şekilde ele alınır. Sabit telefonları aramak için kullanılan bu kodlar, başına 0 getirilmesi ile beraber 4 rakamlı şekilde değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde yer alan Mersin için 0324 alan kodu öne çıkmaktadır.

Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak da bilinen Mersin, Türkiye'nin pek çok açıdan önemli merkezi konumları arasında bulunur. Aynı zamanda telefona gelen bir numarada eğer başında 0324 var ise bunun Mersin şehrinden geldiğini görmek mümkün olur.

Haberin Devamı