Gazete Vatan Logo

266 Alan Kodu Nereye Ait? 0266 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Türkiye Cumhuriyeti’nde alan kodu yerel numarayı oluşturan 7 numaradan önce gelen 3 numaradır. Ülkemizde her şehrin kendine ait bir alan kodu bulunmaktadır. 266 alan kodu da bunların arasındadır. 

266 Alan Kodu Nereye Ait? 0266 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

266 Alan Kodu Nereye Ait?

Ülkemizde her şehrin kendine ait bir alan kodu bulunmaktadır. Farklı şehirden birini aramak istediğinizde bu alan kodunu çevirmeniz gerekmektedir. Alan kodu internet üzerinde hakkında en çok araştırma yapılan konuların başında gelmektedir.

266 alan kodu en çok karşılaşılan alan kodları arasında bulunuyor. 266 alan kodu Türkiye’nin Balıkesir şehrinin iller arası sabit telefon alan kodudur. Balıkesir’in tüm bölgelerini aramadan önce 266 alan kodunu çevirmek gerekmektedir.

Balıkesir’e ulaşmak için öncelikle 0266 numarası ardında sabit hattın yedi basamaklı numarası çevrilmelidir. Balıkesir iline başka bir ilden sabit telefonla ulaşmak için 0266 alan kodunu çevirmek gerekmektedir. 0266 alan kodu çevrilmeden başka bir şehirden Balıkesir iline ulaşmak mümkün değildir.

0266 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

0266 ile başlayan telefon numaraları Balıkesir şehrinden arama yapmaktadır. Balıkesir ili ülkemizin Ege Bölgesi’nde yer alan turistik illerimizden biridir. Masmavi denizi, tertemiz plajları, tarihi ve doğal güzellikleri ve İstanbul, Bursa gibi kalabalık şehirlere olan yakınlığı ile Balıkesir her yıl yerli yabancı yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Haberin Devamı

Yaz tatilini Balıkesir’de geçirmek isteyen kişiler tarafından Balıkesir otellerinin numaraları ve alan kodları merak edilmektedir. Yaz aylarında konaklama rezervasyonu yaptırmak isteyen kişiler Balıkesir otellerine ulaşmaya çalışmaktadır. Balıkesir otellerine ulaşmak isteyen kişiler tarafından öncelikle Balıkesir’in alan kodu olan 0266 çevrilmelidir.

Ardından ulaşmak istenilen otelin numarası çevrilmelidir. Balıkesir’in toplam 20 adet ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelerin hepsine başka şehirlerden ulaşmak için öncelikle 0266 alan kodunu çevirmek gerekir.