Gazete Vatan Logo

236 bin lira tazminat

Aslı Nemutlu’nun kayak merkezindeki ölümü ile ilgili olarak kusurlu bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı genç kızın ailesine 236 bin lira tazminat ödeyecek.

236 bin lira tazminat

ERZURUM’da Konaklı Kayak Merkezinde yaklaşık 4.5 yıl önce antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu’nun ölümü ile ilgili İdare Mahkemesi’ne açılan tazminat davası sonuçlandı. 1’inci İdare Mahkemesi, Aslı Nemutlu’nun ölümünde hizmette kusurlu olarak bulduğu Gençlik ve Spor Bakanlığının Nemutlu ailesine 150 bin lirası maddi, 86 bin 777 lirası manevi olmak üzere toplam 236 bin 777 TL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

‘Bakanlık sorumlu’

Mahkeme kararında, “Spor müsabakalarında milletler arası kuralların ve her türlü talimatın uygulamasını sağlamak, sporcu sağlığı ile ilgili tedbirleri almak, bu kanuna göre tescili yapılmış bulunan spor kulüp ve kuruluşları ile spor amacını taşıyan teşekkül, sporcu ve spor elamanlarını denetlemek davalı idareye bağlı Spor Genel Müdürlüğünün görevleri arasındadır. Kayak pistinde bulunan ve standartlara aykırı yapıldığı adli yargıda yaptırılan bilirkişi raporları ile ortaya konulan kar perdelerine çarpması sonucunda vefat eden Milli Sporcu Asli Nemutlu’nun ölüm olayında hizmet kusurunun bulunduğu anlaşıldığından maddi tazminat taleplerinin ödenmesine oy birliği karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Para eğitime

Aslı Nemutlu’nun babası Ahmet Metin Nemutlu “Ceza mahkemesinde olduğu gibi İdare Mahkemesi de bizi haklı buldu. Kazanılan tazminat bu dernekte yeni Aslı’lar yetişmesine vesile olacak. Kurduğumuz dernekte 7-13 yaş arasında sporcularımız var. Bu para 14 kız ve erkek öğrencinin sportif ihtiyaçlarında kullanılacak. Bu zamana kadar olduğu gibi dernekte genç çocuklarımızın hem sportif hem de eğitimle alakalı ihtiyaçları karşılanmaya devam edecek. Aslı yok ama onun gibi nice başarılı sporcular yetiştirmek için mücadelemiz devam edecek” dedi.