Gazete Vatan Logo

233 Alan Kodu Nereye Ait? +233 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Afrika kıtasının batısında yer alan Gana, aynı zamanda Gana Cumhuriyeti olarak öne çıkmaktadır. Son yıllarda futboluyla öne çıkan Gana diğer yandan gelişmekte olan bir ülkedir. Bununla beraber birçok farklı ülkenin olduğu gibi Gana ülkesinin de iletişim noktasında belirli bir alan kodu bulunur.

233 Alan Kodu Nereye Ait? +233 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Bu alan kodu ise 233 olarak ifade edilmektedir. Yani yurt dışından gelen aramalarda 233 numarası görünüyor ise bunun Gana’da olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda Gana'ya ulaşmak ve bu ülkedeki farklı yerleri aramak için 233 numarası tuşlanır.

233 Alan Kodu Nereye Ait?

233 alan kodu Afrika kıtasında yer alan Gana ülkesine aittir. Özellikle Afrika'nın merkezi konumlarından birinde yer alan Gana, bu kıtanın en önemli ülkelerinden biri olarak öne çıkar. Gelişmekte olan bir ülke olması ile beraber aynı zamanda sabit olarak 233 alan koduna sahiptir. Buna ulaşmak ve farklı yerler ile iletişim kurabilmek amaçlı telefonda öncelikle 233 alan kodu yazılır.

Tabii bu yapılırken öncelikle + işareti kullanılmaktadır. Bu işaretin kullanımı ile birlikte +233 şeklinde bir arama gerçekleşir. Yapılan arama ile beraber daha sonra Gana ülkesi içerisindeki farklı şehirleri ait telefon numarası eklenerek arama tamamlanır.

+233 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Her ülkenin farklı kodu bulunur ve bu kod üzerinden iletişim sağlanır. Bu doğrultuda eğer +233 üzerinden bir numara ile başlayan arama gerçekleşiyor ise bunun Gana ülkesinden geldi anlaşılmaktadır. Diğer yandan bu ülkeye ulaşım sağlamak ve iletişim kurabilmek için yine 233 alan kodu ilk önce kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Hem cep telefonlarında hem de sabit numaraların dijital ekranlarında +233 numarası göründüğünde Gana ile iletişim kurulduğu görülür. Bu durum Türkiye ile beraber birçok farklı ülke üzerinden geçerli şekilde ele alınmaktadır.