Gazete Vatan Logo

2022 ilk cemre havaya ne zaman düşecek, hangi ay cemreler düşmeye başlayacak? Cemre ne zaman düşer?

Cemre ne zaman havaya düşecek, ilk cemre ne zaman düşer? Şubat ayının ilk haftası geride kalırken, havaların ısındığını müjdeleyen cemrenin düşme tarihleri de sorgulanmaya başlandı. Cemre birer hafta aralıkla önce havaya, sonra suya ve toprağa düşüyor. Peki, ilk cemre ne zaman düşecek? İşte 2022 cemre düşme tarihleri…

2022 ilk cemre havaya ne zaman düşecek, hangi ay cemreler düşmeye başlayacak? Cemre ne zaman düşer?

İlk cemre ne zaman havaya düşecek? Cemre düşme tarihleri araştırması başladı. 2022 bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Kış mevsimi bu yıl çetin ve zor geçiyor, bahar mevsiminin gelişi sabırsızlıkla bekleniyor. İlk cemre, havaya düşecek, sonra suya ve toprağa düşecek. Cemrelerin düşmesiyle havalar hissedilir derecede ısınacak.

İLK CEMRE NE ZAMAN HAVAYA DÜŞECEK?

Türk Dil Kurumu’na göre cemre, ‘Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi.’ demektir.

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. Cemre düşmesi, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor. Cemre düşmesi hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor. İlk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek.

Haberin Devamı

2022 CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.