Gazete Vatan Logo

20 Plaka Neresi? 20 Hangi Şehrin Plakası? 20 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemizde her il bir sayıya denk gelmektedir. Bu alfabetik olarak oluşturulmaktadır. Plaka kodları özellikle motorlu taşıtlar için çok önemli bir yer tutmaktadır. Araç bilgisinin çoğu plakaya göre belirlenmektedir. Plaka kodlarını bilerek, aracın hangi onun hangi ile ait olduğunu bilmek demektir. 

20 Plaka Neresi? 20 Hangi Şehrin Plakası? 20 Hangi İlin Plaka Kodu?

20 Plaka Neresi?

Türkiye'de kullanılan plaka sistemi ilk olarak 1962 yılında kullanılmaya başlamıştır. O zaman 67 il alfabetik sıraya göre ayarlanmıştır. Yıllar geçtikçe il sayısı artmaya başlandı. Dolayısı ile plaka sayıları da arttı. Günümüzde 81 il bulunmaktadır. 20 plaka hangi ile ait olduğunu bilmek isteyen çok sayıda kişi bulunmaktadır. 20 plaka Denizli şehrine aittir. 

20 Hangi Şehrin Plakası?

20 olan plaka kodu Denizli iline aittir. Alfabetik sırasına bakıldığında Denizli 15.ci sırasında bulunmaktadır. Bir motorlu taşıtın plakası 20 ise o araç Denizli iline ait bir araçtır. Araçlar için plaka kodu gereklidir. Araçların bilgisi ve detayları, tanımı plaka koduna göre yapılmaktadır. Plaka kodu almak motorlu taşıtlar için zorunludur.

20 Hangi İlin Plaka Kodu?

01'den 81 sayısına kadar plaka kodları bulunmaktadır. Bazı ilçeler il statüsüne geldikçe bu sıra artmaktadır. 20 olan plaka kodu da Denizli şehri temsil etmektedir. Vatandaşlar özellikle 20 plakayı gördüklerinde hemen o plakanın Denizli'ye ait olduğunu bilebilir. 

Haberin Devamı

Denizli İlinin Plaka Kodu Kaçtır?

Araçların kimliği olarak da bilinen plaka kodları zorunlu olarak takılmaktadır. Plakaya bakarak bir çok işlem daha kolay uygulanmaktadır. Plaka sorgulama işlemleri, ceza kesilip kesilmediği gibi pek çok detay bu plakaya göre bilinebilir. Vergi borcu sorgulama işlemleri de plaka koduna göre yapılmaktadır. 

20 Plaka Kodu Nerenin?

20 plaka kodunu çok sayıda kişi merak etmekte ve araştırmaktadır. 20 plaka sayısı Denizli iline ait bir koddur. Plaka zorunluluğu 30 km'den fazla hız yapabilen araçlar için zorunludur. Sadece ülkemizde değil, tüm Dünyada bu sistem uygulanmaktadır.

Plakaya bakarak pek çok işlem yapılabilir, aracın tanınması açısından plaka kodu kullanılmaktadır. Her ilin kendine has plaka numarası vardır. 20 plaka numarası da Denizli'ye bağlıdır. İnsanlar nerede olurlarsa olsunlar 20 plaka gördüklerinde aracın Denizli iline kayıtlı olduğunu bilebilirler.