Gazete Vatan Logo

17 yaşındaydı 17’nci duruşmada karar çıktı

Erzurum’da antrenmanda tahta kar perdelere çarparak yaşamını yitiren Aslı Nemutlu’nun ölümü davasında Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık ile Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar 2.5’ar yıl, pist sorumlusu ve antrenörler 1 yıl 8’er ay hapis cezası aldı.

17 yaşındaydı 17’nci duruşmada karar çıktı

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum’a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak öldü. Nemutlu’nun ölümü ile ilgili aralarında Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik’in de bulunduğu toplam 16 görevli hakkında 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Erzurum 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 17’nci duruşmada Nemutlu ailesi ile sanık avukatları hazır bulundu. Anne Ayşe Elerman Nemutlu ile baba Ahmet Metin Nemutlu’nun ağlayarak dinlediği kararda Hakim Elif Özaydın Yalımer, TKF Başkanı Özer Ayık ile Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar’a ’taksirle bir insanın ölümüne neden olma’ suçundan 2.5’ar yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

Aile gözyaşlarıyla dinledi

Mahkeme, iki sanığın cezasını 18 bin 200’er lira para cezasına çevirerek 16 ay eşit taksitle ödenmesini kararlaştırdı. Mahkeme, antrenörler Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan’a 1’er yıl 8’er ay hapis cezaları verirken hükmün açıklanması 5 yıl süre geri bırakıldı. TKF eski Genel Sekreteri ve yarışma müdürü Ahmet Muhtar Kurt’a verilen 1 yıl 8 aylık hapis cezası ise 12 bin 100 lira para cezasına dönüştürüldü. Mahkeme, ayrıca Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır’ın 1 yıl süreyle antrenörlükten yasaklanmalarına, diğer 5 sanığın da 1 yıl süreyle kayak sporuna ilişkin resmi bir görev almamasına karar verdi. Aralarında Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik’in de bulunduğu 9 kamu görevlisi ise beraat etti.

Haberin Devamı

Ruhu huzura ermiştir

Karar üzerine Adalet Sarayı önünde açıklama yapan anne Ayşe Elerman Nemutlu, dün sabah Erzurum’a gelmeden önce Aslı Nemutlu’nun mezarını ziyaret ettiklerini anımsattı. Anne Nemutlu, “Karar bizi tatmin etti. Bizim için önemli olan ceza alıp meslekten men edilmeleriydi. Para ve hapis kısmına bakmıyorum. Adaletin yerini bulması için Aslı ile yer değiştirmeleri lazım, ama mümkün değil. Aslı’yla yer değiştirseler belki adalet yerini bulurdu” dedi. Baba Ahmet Metin Nemutlu ise şunları söyledi, “Dava Aslının lehine sonuçlandı. Aslı’nın ruhu herhalde huzura ermiştir. Daha yüksek cezalar verilebilirdi. Fakat mahkemenin takdiri. Spor kamuoyunda örnek bir dava olacak. Aslı adına birşeyleri sonuca getirdiğimiz için anne baba olarak bizlerde huzura erdik. Genç bir kız sevdiği spor uğruna hayatını kaybetti. İnşallah herkes bir ders çıkarır. Aslı 17 yaşında vefat etti, 18’e girecekti. Bugünde 17’nci duruşmada karar çıktı.”

Haberin Devamı