Gazete Vatan Logo

17 Plaka Neresi? 17 Hangi Şehrin Plakası? 17 Hangi İlin Plaka Kodu?

En çok bilinen ve öne çıkan plakalar içerisinde 17 gelmektedir. Özellikle 17 plakasının bulunduğu şehir pek çok açıdan bilindiği için internet üzerinden de karşı karşıya kalınır. Bu plaka ise Çanakkale şehrine aittir. Alfabetik sıralama üzerinden Ç harfi ile beraber bu 2 haneli sayı plaka olarak ön plana çıkmaktadır. Hem Türk tarihi açısından hem de turizm noktasında Çanakkale Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Buna bağlı olarak Çanakkale şehrinden çıkan araçlar için yasal olarak 17 plakası kullanılır.

17 Plaka Neresi? 17 Hangi Şehrin Plakası? 17 Hangi İlin Plaka Kodu?

17 Plaka Neresi?

17 plakası Çanakkale şehrine aittir. Özellikle Çanakkale Savaşı ile bilinen ve dünya çapında öne çıkan bir şehir olduğunu söylemek mümkündür. Yine aynı şekilde dünya çapında Çanakkale Geçilmez sözleri ile bilinen en önemli şehirlerden biridir.

Çanakkale Boğazı üzerinden ise dünyaya açılan bir bölge olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda Çanakkale üzerinden çıkışlı olan tüm araçlar için 17 plakası kullanılmaktadır. Bütün araçların plakalarının arka ve ön kısmında ilk sırada yer alır. Trafikte doğru denetim sağlamak ve sorunları giderebilmek için plakalar bir mecburiyettir.

17 Hangi Şehrin Plakası?

17 plakası sabit olarak araçlar üzerinde plakalarda yer alır ve Çanakkale şehrine aittir. Trafik şube doğrultusunda Çanakkale merkezli olarak plaka alan araçlar 17 numarasını kullanır. Özellikle turizm açısından tarihi dokusu ve kültürel mirası ile Çanakkale önemli bir yer taşır.

Çanakkale Savaşı ve milli mücadeleyi anmak için sadece Türkiye'den değil dünya çapında pek çok turist gelmektedir. Özellikle Anzaklar için çok yaygın olarak anmak amaçlı gelindiğini söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

17 Hangi İlin Plaka Kodu?

Araştırma ele alındığı zaman 17 plakasının Çanakkale iline ait olduğu görülmektedir. Sadece tarihi ve turistik açıdan değil, aynı zamanda ticari açıdan da Çanakkale önemli bir şehirdir. Marmara Bölgesi'nde ve Türkiye'nin kuzeybatısında yer alan Çanakkale, Türkiye'nin pek çok açıdan ticari gücünü taşımaktadır.

Aynı zamanda balıkçılık, tarım ve hayvancılık konusunda da önemli yere sahip olduğunu ifade etmek mümkündür. Bu sebepten dolayı her sene kalıcı olarak nüfusunun arttığını eklemek gerekir. Yaz aylarında ise turizm açısından çok daha yüksek bir nüfusa çıkmaktadır.