Gazete Vatan Logo

15 ülkeden Hrant Dink için geldiler

Dink için düzenelen atölye çalışmalarına birçok ülkeden akademisyen, sanatçı, gazeteci ve insan hakları savunucuları katıldı

Sabancı Üniversitesi, Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Anadolu Kültür’ün birlikte gerçekleştirdiği, Hrant Dink anısına atölye çalışmalarında dün belgeseller izlendi, Ermeni sorunu, toplumsal cinsiyet, sanat ve siyasete dair sunum yapıldı.

Dört gün boyunca 15 oturumun gerçekleştirileceği atölyelerde, birçok ülkeden akademisyen, sanatçı, gazeteci ve insan hakları savunucuları geldi. Hrant Dink’in avukatı Fethiye Çetin, Müge İplikçi, Murat Belge, gazeteci yazar Karin Karakaşlı, sanat eleştirmeni Neery Melkonian, Ermeni şair Arpine Konyalıyan Grenier, Zabel Yaseyan, Arlene Voski Avakian gibi yazarlar ve Hrant Dink’in eşi Rakel Dink de çalışmalara katıldı. Etkinliği düzenleyen kuruldan Ayşe Gül Altınay , “Anadolu’da ve bu komşu bölgede çalışan akademisyenleri biraya getirdik. 15 ülkeden 50’den fazla başvuru geldi. Rusya, Belgrat , Bosna, Amerika, Kanada’dan katılımcılar oldu” dedi.

Söz bitti, artık devlet bir şey yapmalı

Toplantıda bulunan Rakel Dink ise davayla ilgili devletin hızla bir şeyler yapması gerektiğini söyledi: “Dava ile ilgili artık söylenecek çok şey yok, her şey ortada zaten. Hrant öldü. Ancak hala ortaya çıkarılmış bir sorumlu yok. Bundan sonra devlet bir şeyler yapmalı. Ben asıl söyleyeceklerimi dava bittikten sonra söyleyeceğim.”

Haberin Devamı