Gazete Vatan Logo

15 Plaka Neresi? 15 Hangi Şehrin Plakası? 15 Hangi İlin Plaka Kodu?

15Plakalı araç görüldüğünde Burdur Trafiğine kayıtlı olduğu anlaşılmaktadır. 15 Plaka taşımakta bulunan araç Burdur İli trafiğine kayıtlı demektir. Trafikte bulunan tüm motorlu taşıtlar hangi il kayıtlarında bulunmaktadır. Aracın kural ihlali, kaza ya da farklı gereksinimle plaka kodunun bilinmesi gerekebilmektedir. Ayrıca alım- satım işlemlerinde ve vergi dairesinin bilinmesi gerektiğinde plaka kodu sorgulanmaktadır.

15 Plaka Neresi? 15 Hangi Şehrin Plakası? 15 Hangi İlin Plaka Kodu?

15 Plaka Neresi?

Türkiye genelinde 81 il bulunmaktadır. Alfabetik sıralamaya göre verilen plaka kodları il sayıları arttıkça değişime uğramış bulunmaktadır. Burdur ili Trafik kayıtlarında bulunan bütün motorlu kara taşıtları 15 plaka kodu taşımaktadır.

Plaka kodu plaka üzerinde görülen ilk iki rakamdır. Tüm Türkiye’ de illere ait bir plaka kodu bulunmaktadır. Coğrafi konumu ve doğal güzellikleriyle bilinen Burdur ili 15 No ile plaka kodu taşımaktadır. Burdur ili plaka kodu olarak bilinen 15 rakamı kara taşıtları için geçerlidir.

15 Hangi Şehrin Plakası?

15 Burdur şehri plaka kodu olarak kullanılmaktadır. Plaka kodu aracın kimlik numarası olarak ifade edilebilmektedir. Araç güvenliği ve kamu yararı için plaka kodları çok önemlidir. Plaka levhasında rakam ve harfler görülmektedir.

Plaka üzerinde konumlanan ilk iki rakam plaka kodudur. İllere ait plaka kodlarının farklı harf ve rakam ifadeleriyle de hangi ilçeye ait olduğu bilinmektedir. Akdeniz bölgesinde bulunan Burdur ili trafik kayıtlarında bulunan tüm motorlu taşıtlar 15 kodu taşımaktadır.

Haberin Devamı

15 Hangi İlin Plaka Kodu?

Burdur iline ait olduğu bilinen 15 plaka kod numarası aracın hangi il trafik kayıtlarında bulunduğunu ifade etmektedir. Herkesin bilmesi gereken il plaka kodları merak konusudur. Trafikte bulunan araçlarda plaka kodları görünür olmalıdır. Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde bulunan Burdur ili plaka kodu 15’tir. Özel otomobiller, otobüsler, kamyonlar, motosikletler ve taksi gibi kara taşıtlarına plaka kodu verilmektedir.

Araçların kimlik no olarak ifade edilebilen plaka, hem harf hem de rakamdan oluşmaktadır. İlk iki rakam il trafik kodu olarak tanımlanmaktadır. Plaka kodları seyir halinde bulunan araçlar trafikte meydana gelebilecek kural ihlali ve zorunlu ihtiyaç halinde kullanılmaktadır. İl trafik kayıtlarında bulunan tüm araçlara plaka kodu verilerek can ve mal güvenliği sağlaması amaçlanmaktadır.