Gazete Vatan Logo

120 kilometre hızla geçilebilecek

İzmit Körfez Geçiş köprüsünde sona yaklaşılıyor. Ramazan Bayramı öncesi açılacak köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler

120 kilometre hızla geçilebilecek

İSTANBUL-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçiş köprüsünün ramazan bayramında açılması bekleniyor. Tabliyelerin yerine yerleştirilmesinin ardından köprünün üzeri, asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Köprünün üzerindeki hummalı çalışma sırasında oluşan yoğun trafikte iş makineleri, işçi servisleri, malzeme kamyonları için hız sınırı 10 kilometre olarak belirlendi. Ramazan Bayramı öncesi açılacak köprüden ise özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler. Öte yandan köprünün Gebze tarafındaki çıkışında yapılan içinde lokanta ve dükkanların bulunacağı dinlenme tesinin inşaatı da tüm hızıyla sürüyor.

Tüneller tamam

Öte yandan projede Otoyolun Yalova’nın Altınova İlçesi’nden girip Orhangazi İlçesi’nden çıkan Samanlı Tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtildi. Projenin Bursa bölümünde yer alan Selçukgazi Tüneli’nde ise her biri 1250 metre olan iki tüpte kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

35

Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.