Gazete Vatan Logo

Deprem tatbikatı saat kaçta olacak? Bugün deprem tatbikatı ne zaman, çök kapan tutun ne demek, 12 Kasım AFAD deprem tatbikatı nasıl olacak?

12 Kasım’da 1999 Düzce depreminin yıl dönümünde Türkiye’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak. Ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörlerinden yapılacak anonsta" AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök-kapan-tutun tatbikatı yapılmaktadır." ifadesi kullanılacak. Peki, 12 Kasım deprem tatbikatı saat kaçta? AFAD deprem tatbikatı 12 Kasım saat kaçta bitiyor, Düzce depreminin yıldönümünde deprem tatbikatı nasıl olacak?

Deprem tatbikatı saat kaçta olacak? Bugün deprem tatbikatı ne zaman, çök kapan tutun ne demek, 12 Kasım AFAD deprem tatbikatı nasıl olacak?

12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıl dönümünde tüm Türkiye'de Deprem Anı "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapılacak. Peki, 12 Kasım deprem tatbikatı saat kaçta, nasıl olacak?

12 Kasım deprem tatbikatı saat kaçta?

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla yarın saat 18.57'de ülke genelinde "çök kapan tutun" tatbikatı yapılacak.

Düzce depreminin yıldönümünde derem tatbikatı nasıl olacak?

Tatbikat kapsamında, mesajın duyulması halinde güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında ya da altında çökülecek. Sırt, pencerelere dönük şekilde kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimlerden korunacak. Sarsıntı sona erene kadar, yatak veya oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunup beklenecek.

Deprem tatbikatı neden yapılıyor? 

AFAD 'Afetlere dirençli toplum oluşturma' vizyonu kapsamında bilgilendirme amaçlı çalışmalar yürütüyor. 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında bugüne kadar okullar, kütüphaneler, hastaneler, kamu binaları, yurtlar, huzurevleri, adliye, ceza ve tevkifleri, havalimanları, AVM’ler ve terminallerde toplamda 66.202 tatbikat icra edildi. 1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım 2022 tarihinde ise AFAD koordinasyonunda ülkemizde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı